Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvall 2019: "Viktiga spelare med utgående kontrakt"

Allsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen. 
Här är Fotbollskanalens genomgång av Gif Sundsvall 2019.

Foto: Bildbyrån.

Placering 2018: 8

Nyförvärv: Pa Konate (b, SPAL), Alexander Blomqvist (b, Trelleborg), Tobias Eriksson (mf, Kalmar FF), Omar Eddahri (mf, Djurgården), Andreas Pettersson (tränare, U21-landslaget).

Förluster: Christian Rubio Sivodedov (mf, klubblös), Samuel Aziz (fw, Eskilsminne), Tommy Naurin (mv, slutat), Ferran Sibilla (tränare, IFK Göteborg), Erik Granat (mf, Team TG), Filip Tägtström (b,), Amaro Bahtijar (mf, Timrå), Juho Pirttijoki (b, KPS), Jonathan Morsay (mf, Brage), Dennis Olsson (b, Torpedo Zhodino), Kim Skoglund (fw, Frej).

FÖRSÄSONGEN
Svag försäsong av Gif Sundsvall. Bara en seger i träningsmatcherna och den kom den 8 februari då det blev 2-1 mot Gefle. Två oavgjorda matcher, 1-1 i årets första match som var mot AIK och 1-1 i genrepet mot Ranheim. Fyra förluster: 0-2 mot Kalmar FF, 1-2 mot Västerås, 1-5 mot Rosenborg, 0-1 mot Inter Åbo. Var inte ens i gruppspel i Svenska cupen.

ANNONS

NYCKELSPELARNA
Linus Hallenius är lagkapten och kom tvåa i den allsvenska skytteligan på 18 mål förra året. Det ligger fortfarande ett stort ansvar på att han ska leverera. Då gäller det att mittfältsmotorn David Batanero hjälper till. Batanero var ett av förra årets utropstecken i allsvenskan. Batanero låg bakom mycket av Sundsvalls fina spel och poängmässigt noterades han för fem mål och fyra assist.

GENOMBROTTET
Juanjo Ciercoles hamnade i skuggan av mittfältskollegan David Batanero. Men Ciercoles var också bra, och om han tar ytterligare kliv så finns det stor potential till ett genombrott och strålkastare på sig. Och det har ju ryktats om att Batanero kanske lämnar, om det blir så då blir det större ansvar på Ciercoles och ännu fler kanske lägger märke till honom?

FRÅGETECKNET
Viktiga spelare som David Batanero, William Eskelinen och Carlos Gracia har utgående kontrakt. Klubbar har ryckt och rycker i de två förstnämnda och det ska nog mycket till om de förlänger. Hur tänker Sundsvall då? Sälja och få pengar i sommar eller inga pengar och adjö efter säsongen? Med ett halvår kvar är spelare fria att göra klart med annan klubb, skulle Batanero och Eskelinen kämpa lika mycket då för sitt Sundsvall?

ANNONS

SNACKISEN
Gif Sundsvall var bra 2018, men i slutet var det många lag som hade lärt sig hur man skulle ta sig an Joel Cedergrens lag. Inför premiären 2019 har ”Giffarna” därför lagt mycket tid på att hitta fler vägvinnande planer, för att inte bli sönderlästa från start. Linus Hallenius och Joel Cedergren pratade en del om detta på den allsvenska upptaktsträffen och det ska bli spännande att se hur Sundsvall har utvecklats.

Publicerad 2019-03-29 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto