Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sundsvall håller med om Forsbergs kritik: "Instämmer till hundra procent"

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg riktade skarp kritik mot Gif Sundsvall.
Nu hoppas den allsvenska klubben att relationen till stjärnan inte försämrats.
- Lite orolig är man ju, säger klubbens ordförande Johan Nikula till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om hur ett ekonomiskt krisande Gif Sundsvall behövt fem miljoner i lån för att säkerställa verksamheten. På ett informationsmöte förklarade ordföranden Johan Nikula då att man övervägde att använda en eventuell försäljning av Emil Forsberg som pant. Just den lösningen behövdes aldrig användas och problem löstes i stället genom lån från ett stort antal sponsorer.

Men trots det fick Sundsvalls agerande Forsberg att reagera.

- Det är väl klart att det inte är okej. Jag menar, det kom ut alldeles fel och det tror jag att klubben känner också. Jag hade inte pratat med någon överhuvudtaget. Jag förstår väl att det skulle ha inbringat mycket pengar till klubben så, men sättet det kom ut på blev otroligt fel. Det gick inte rätt till och det vet de om nu så det är som det är, sa Forsberg, under tisdagens landslagssamling.

Johna Nikula håller, utan omsvep, med Forsberg i kritiken.

- Jag kan till hundra procent instämma i vad Emil säger, det kom ut fel och det tycker kubben också, säger han till Fotbollskanalen.

- Sedan, och det är möjligtvis ett klargörande, så inser även vi att vi inte kan pantsätta något som vi inte ens vet om det kommer att ske. Endera har jag varit otydligt, vilket inte ska uteslutas, eller så har det övertolkats.

Nikula utvecklar:

- När vi har velat låna pengar så har vi sagt att från 2020 så kommer det tv-pengar och vi känner att den sista december 2020 kan vi betala tillbaka ett lån. Sedan är det inte omöjligt att Emil Forsberg går vidare i sin karriär innan dess och då kan vi betala igen tidigare. Det var i alla fall så jag borde ha uttryckt mig, och jag tror att det var åt det hållet också.

Varför kontaktade ni inte Emil innan informationsmötet?
- En av våra styrelseledamöter försökte få tag på Emil utan framgång, vilket inte är så konstigt. De här elitfotbollsspelarna är inte alltid lätta att få tag på ska jag säga.

Och det gjorde ni innan det här informationsmötet?
- Jajamen. Men vi kom inte fram. Vi gjorde ett försök men de facto så pratade vi inte med honom innan, nej.

Johan Nikula säger att det finns en liten oro kring att ärendet kan ha påverkat relationen med Forsberg till det negativa

- Det är en bra fråga. Lite orolig är jag, men jag hoppas verkligen inte att det påverkar relationen till Emil. Men lite orolig är jag naturligtvis.

Publicerad 2017-10-03 kl 18:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons