Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sundsvall om Engblom: "Är alltid intressant"

Foto: SCANPIX.

Pontus Engblom har öst in mål i Norge.
Nu är han tillgänglig på marknaden – och talar samtidigt varmt om Gif Sundsvall.
- Vi har en naturlig dialog. Det är mitt hem, säger Engblom till Sundsvalls Tidning.

Pontus Engblom har under två säsonger i rad i norska Sandnes Ulf imponerat stort. Den förre AIK- och Sundsvall-spelaren öste in över 40 mål och utsågs i år till ligans bäste spelare.

Under gårdagen lämnade han dock själv beskedet att det inte blir någon fortsättning i klubben och intresset lär således vara stort på den svenska marknaden.

- Jag har inte bestämt mig för en ny klubb, men har haft ett bra samtgal med Ulf. De förstår min situation och att jag vill testa något nytt, förklarade Engblom för Rogalandsavis.

I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar Engblom om intresset, framtiden – men också vad perioden i klubben betydde för honom.

- Jag är väldigt tacksam. De har mer eller mindre räddat min karriär, säger Engblom.

I intervjun talar han varmt om Gif Sundsvall, klubben han spelat i under två olika sejourer. Enligt Engblom har parterna kontinuerlig kontakt och klubben finns med i bilden kring framtiden.

- Vi har en naturlig dialog. Det är mitt hem. De är ett bra allsvenskt lag och jag stänger aldrig dörren, säger han.

Urban Hagblom, fotbollsansvarig i Gif Sundsvall bekräftar att Engblom i allra högsta grad skulle vara intressant för ”Giffarna”, men vill inte uttala sig om hur en eventuell dialog yttrar sig.

- Det kan låta tråkigt, men vi väljer att inte kommentera. Det blir mest spekulationer. Jag kan väl säga så mycket att Pontus Engblom alltid är intressant för Sundsvall. Utifrån hela hans personlighet och hans självklara kvaliteter som fotbollsspelare, säger Hagblom till fotbollskanalen.

Engblom:

- Det bästa vore om det blev klart så fort som möjligt. Men jag kommer att använda tiden så att det blir rätt. Det här är ett stort beslut, det är ingen mening att stressa fram.

Publicerad 2016-11-17 kl 11:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER