POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Sundsvall-stjärna missnöjd - kontraktsförhandlingar strandade: "Undrade om det var på allvar"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sundsvalls möte med Helsingborg i spelaren ovan.

David Batanero har utgående avtal med Gif Sundsvall. 
Nu har kontraktsförhandlingarna strandat.
- Villkoren är sämre än de första åren, säger Batanero till ST

Gif Sundsvalls spanske mittfältaren David Batanero, 30, var i fjol en tongivande spelare i lagets framgång och blev framröstad till årets näst bästa mittfältare på Allsvenskans Stora Pris. Batanero var redan förra sommaren aktuell för en flytt till IFK Göteborg, men Giffarna nobbade Blåvitts bud och i slutet av mars bekräftade stjärnan intresse från AIK. 

"För ett par dagar sedan ringde min agent och berättade för mig att AIK är intresserat", skrev han i ett sms till Fotbollskanalen då.

Batanero har kontrakt med Sundsvall över den här säsongen och ännu är inte ett nytt avtal på plats. Spanjoren berättar nu för Sundsvalls Tidning att han enbart fokuserar på Sundsvall och gärna skulle stanna i föreningen, men att han är missnöjd med klubbens kontraktsförslag.

Därmed är förhandlingarna om ett nytt avtal just nu strandade. 

- Jag skulle kunna stanna här i många år. Men det handlar inte bara om mig, det handlar också om min familj, som är långt hemifrån. Och är lönen samma som jag skulle kunna få i Spanien är det kanske det bästa för familjen att flytta tillbaka, säger Batanero till ST. 

- Jag har pratat flera gånger med Urban om att spela fler år här. Men förslaget är inte tillräckligt bra. Villkoren är sämre än de första åren, och under de villkoren kan jag inte skriva på ett nytt kontrakt. Man undrade om det var allvar, fortsätter han. 

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom håller inte med Batanero. Han menar att Sundsvall har erbjudit ett bra mycket bättre avtal. 

- Jag vet inte om det är en förhandlingsstrategi eller varför han uttrycker sig så. Jag förstår inte det. Det nya förslaget är nästan dubbelt så bra som hans ursprungsavtal som han skrev på för tre år sedan. Det är ett oerhört bra förslag från Sundsvall, säger han till tidningen.

Hagblom berättar vidare för ST att han tidigare inte har upplevt att parterna står särskilt långt från varandra, snarare nära, men att det "av olika anledningar har tagit stopp". Däremot menar han att Giffarna inte gett upp hoppet om en fortsatt gemensam framtid. 

Batanero spelade i går från start och assisterade Linus Hallenius till Sundsvalls mål i det oavgjorda mötet med Helsingborgs IF (1-1) på Olympia i allsvenskan. 

Publicerad 2019-04-26 kl 08:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå