POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sundsvall testar sydafrikansk winger

Gif Sundsvall jobbar vidare på isländske mittbacken Jon Gudni Fjolusson. Samtidigt passar klubben på att testa Sive Pekezela.
– Det är en sydafrikan som vi har fått tips om, säger Sören Åkeby till forzagif.se.

Gif Sundsvalls spelarjakt fortsätter. Nu testar man sydafrikanen Sive Pekezela, en 22-åring med belgiska Germinal Beerschot som senaste klubbadress. Pekezela kan spela såväl ytterback som yttermittfältare och ska nu testas i en U21-match borta mot AIK på tisdag.

– Det är en sydafrikan som vi har fått tips om och som är i Stockholm just nu och därför passar vi på att titta lite närmare på honom i den här matchen. Han har spelat nio månader i Beerschot förra året, men de verkar ha en del ekonomiska problem där, säger Sundsvalls manager Sören Åkeby.

Sive Pekezela har, tillsammans med landsmannen Lindani Ntamo (också från Beerschot) provspelat i Enköping under augusti.

– Vi hoppas kunna få in någon till, om de blir två eller tre, det bestämmer vi i helgen.

Isländske mittbacken Jon Gudni Fjóluson – också han från Germinal Beerschot – är i allra högsta grad ett namn “Giffarna” vill ha in.

– Vi förhandlar och diskuterar för fullt, men det är inget nytt. Det kommer inget beslut i kväll, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom.

Publicerad 2012-08-24 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå