Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sundsvall testar sydafrikansk winger

Gif Sundsvall jobbar vidare på isländske mittbacken Jon Gudni Fjolusson. Samtidigt passar klubben på att testa Sive Pekezela.
– Det är en sydafrikan som vi har fått tips om, säger Sören Åkeby till forzagif.se.

Gif Sundsvalls spelarjakt fortsätter. Nu testar man sydafrikanen Sive Pekezela, en 22-åring med belgiska Germinal Beerschot som senaste klubbadress. Pekezela kan spela såväl ytterback som yttermittfältare och ska nu testas i en U21-match borta mot AIK på tisdag.

– Det är en sydafrikan som vi har fått tips om och som är i Stockholm just nu och därför passar vi på att titta lite närmare på honom i den här matchen. Han har spelat nio månader i Beerschot förra året, men de verkar ha en del ekonomiska problem där, säger Sundsvalls manager Sören Åkeby.

Sive Pekezela har, tillsammans med landsmannen Lindani Ntamo (också från Beerschot) provspelat i Enköping under augusti.

– Vi hoppas kunna få in någon till, om de blir två eller tre, det bestämmer vi i helgen.

Isländske mittbacken Jon Gudni Fjóluson – också han från Germinal Beerschot – är i allra högsta grad ett namn “Giffarna” vill ha in.

– Vi förhandlar och diskuterar för fullt, men det är inget nytt. Det kommer inget beslut i kväll, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom.

Publicerad 2012-08-24 kl 12:16
Annons
Annons
Annons