Sundsvall tog första bortasegern

Linus Hallenius dödade en mångårig svit utan bortasegrar och satte det första bortamålet på nästan tre månader i Sundsvalls 2-0-seger mot Nörrköping.

Norrköping utan vinst på hemmaplan. Sundsvall utan bortasegrar.
Nollornas kamp såg länge ut att sluta oavgjort.
-Jag är glad att vi tog bort ett bortaspöke, sade Sundsvallstränaren Per Joar Hansen efter 2-0-segern.
Med två minuter kvar av det allsvenska bottenmötet klev inhopparen Linus Hallenius in i handlingen.
Framför Norrköpingsmålet kunde han via en försvarare placera bollen snyggt bakom hemmamålvakten Nuredin Bakiu som var chanslös.
-Lite speciellt att få avgöra matchen och sätta mitt första allsvenska mål, sade mittfältaren.
På tilläggstid gjorde Sundsvalls andre inhoppare Benny Mattsson slutresultatet 2-0 i en bottenmatch med massor av målchanser.

-Fantastiskt att den här kampen står 0-0 i åttio minuter. Det kunde gott ha varit 2-2, sade Sundsvallstränaren Per Joar Hansen.

Straff?

Annars var det Norrköping som startade bäst och hade flest möjligheter att spela till sig lagets första trepoängare på Idrottsparken. Men varken Kevin Amuneke eller Gardar Gunnlaugsson lyckades nå fram i rätt tiondel.
Mest omtalade efter matchen var en straffsituation då bollen hamnade på Stefan Ålanders händer i den första halvleken. Domaren Martin Ingvarsson valde att fria till hemmapublikens stora besvikelse.
-Vi hade många möjligheter, hetast var väl när han blockade skottet, men eftersom domaren inte blåser så var det väl ingen straff, sade Sören Cratz som inte ville prata allt för mycket om den situationen.
-Det är väldigt små marginaler som avgör, konstaterade Cratz krasst.

"Inget genidrag"

Sundsvall spelade upp sig i den andra halvleken samtidigt som oron och tröttheten spred sig bland Norrköpingsspelarna. Att det var gästernas båda inhoppare som avgjorde ville inte Per Joar Hansen dra för stora växlar av.
-Det var inget genidrag av tränaren. Jag visste bara att de skulle få en eller två chanser och hoppades att det skulle gå vägen, sade Hansen.
-Det här är killar som kommer från superettan och fick det här med allsvenskan rakt i ansiktet. Men vi har bara trummat på och jobbat hårt. Vi har jobbat med att prestationen ofta kan vara bättre än resultatet, sade Per Joar Hansen som sett att pedagogiken gett utdelning.
När Sundsvall åkte hem med tre poäng och ett bortaspöke mindre i bagaget var hemmapubliken olyckligare. I fjol besegrade Norrköping Sundsvall med 5-0. Nu smällde det hårt i bänkraderna när publiken vandrade hem efter förlusten som gav hemmafansen en svår knäck.

TT

Publicerad 2008-07-02 kl 22:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.