Sundsvalls-tränaren: ''Nu håller vi inte så lite på MFF''

Gif Sundsvall tog chansen. Laget besegrade IFK Norrköping med 2-1 och om Ljungskile förlorar den uppskjutna matchen mot Malmö FF är Giffarna bara två poäng från den negativa kvalplatsen.

- Nu håller vi inte så lite på Malmö FF, säger Sundsvalls assisterande tränare Fredric Lundqvist till FotbollDirekt.se efter slutsignalen.

Sundsvall har två matcher kvar att spela i allsvenskan och är nu på allvar med och fajtas om ett nytt kontrakt. Men det satt riktigt hårt åt den här kvällen. Norrköping tog ledningen på straff efter tio minuter och då var allt som det varit den senaste tiden för Giffarna. Hemmalaget kom dock tillbaka med hjälp av Magnus Powells skalle. I andra kroknade Sundsvall och gästerna borde ha fått in ett ledningsmål, men målvakten Fredrik Sundfors gjorde flera svettiga räddningar. Med bara tio minuter kvar att spela fick Sundsvall straff. Tobias Eriksson la upp bollen på elva meter och sköt utanför målet.

- Klart att det var tungt då - det går absolut inte att säga något annat. På något sätt var det typiskt för den här säsongen att vi ska ha stolpe ut. Det var uppgivet på bänken, berättar Lundqvist.

Men i matchens sista minut dök Robert Mambo Mumba upp och nickade in Tobias Erikssons fina inlägg.
- Han har huvudet på allt. Han har en fantastisk förmåga att dyka upp på rätt platser, berömmer tränaren.

Vilka tankar finns med två omgångar kvar? - Vi har det inte i helt egna händer utan måste hoppas på hjälp. Men vi skulle gripa det här halmstrået och det lyckades vi med.

Gif Sundsvall - IFK Norrköping 2-1 (1-1) Mål: 0-1 (11, straff) Kristoffer Arvhage, 1-1 (20) Magnus Powell, 2-1 (90) Robert Mambo Mumba