Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Superenkät: Tränarna imponerade av Häcken: Inte tur

De allsvenska tränarna är imponerade av Häcken.
- De spelar en väldigt positiv fotboll, säger Örebros tränare Sixten Boström till fotbollskanalen.se

Fotbollskanalen.se har stämt av med alla de allsvenska tränarna och årets största överraskningar är AIK, Örebro och framför allt Häcken.

-Häcken, absolut. De har en spelstil som de kan och är väldigt effektiva i. Samtidigt är det en väldigt positiv fotboll, säger Örebros tränare Sixten Boström.
Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson är också imponerad, men inte bara för spelsättet eller resultatet. Han tycker även att värvningarna varit överraskande bra.

- Jag tar det tråkiga svaret; Häcken. Jag är framför allt imponerad av hur mycket mål de har gjort och dessutom hur de har hittat spelare. Det är ju bara titta på de senaste som de tog in och hur alla direkt är bra allsvenska spelare. De har bra koll på spelare runt omkring.

Gais tränare Alexander Axén hyllar också Häcken:
- De är jätteduktiga och gör mycket mål, spelar offensiv fotboll och de kan stänga matcher också. Det är inte på någon tur som de ligger där de ligger.

Janne Carlsson, Örgryte :
- De har gjort det jättebra. Jag har sett dem många gånger eftersom vi har mött deras motstånd i nästföljande match ofta och jag tycker de har varit jättebra.

Jan Andersson i Halmstad vill dock höja ett annat lag också:
- Både Örebro och Häcken har gjort det väldigt bra.

Och Elfsborgs Magnus Haglund bryter trenden och väljer sitt guldtips AIK som överraskning:
- AIK är den största positiva överraskningen.

Häckens tränare Peter Gerhardsson tycker däremot som Roland Nilsson i Malmö att Örebro är den största överraskningen.
- De håller på att etablera sig som allsvensk klubb och nu är de med där uppe, säger Gerhardsson.

Men det är inte alla som är överraskade. Per-Ola Ljung, assisterande tränare i Helsingborg menar att det i mångt och mycket har att göra med spelschemat bara:
- Nej, det är inga överraskningar i år. Snarare tvärtom. Vi ser lag som AIK, Örebro och Häcken gå bra medan de lag som varit ute i Uefaspel har drabbats väldigt hårt. Det var likadant förra året där det framför allt var en klubb som kunde jobba med samma lag hela tiden, säger han men tillägger:

- Men jag vill inte att vi ska sänka ribban. De mer framgångsrika lagen får helt enkelt visa att det går att prestera ändå. De här problemen finns ju utomlands också, men kanske inte i samma utsträckning

Publicerad 2009-09-23 kl 15:46
Annons
Annons
Annons