Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Superenkät: Tränarna tror på AIK som mästare

Tränarna brukar veta bäst. Så fotbollskanalen.se ringde runt och kollade vem som tar hem guldet. Svaret blev soklart. AIK lyfter bucklan.

Enligt fotbollskanalen.ses enkät hos alla de allsvenska tränarna är AIK är storfavorit till guldet. 43 procent tror att guldet hamnar i Solna.

Tvåa hamnar Elfsborg med 31 procent, även om många tillfrågade erkänner att de tror att det blir tufft för Boråslaget. I många fall handlar det helt enkelt om att man trodde Elfsborg inför säsongen och inte vill ändra sig.

IFK Göteborg är det enda övriga laget som är inblandat och delar med 12,5 procent av rösterna tredjeplatsen med outsidern - blankrösterna.

Här är några utvalda röster om guldstriden:

- Jag hoppas att det blir AIK, säger AIK:s tränare Mikael Stahre

Hoppas, inte tror?

- Jo, jag tror på AIK.

- Jag tippade AIK i våras och vill väl fortsätta med det. De vinner varje match, är väldigt svårslagna och har ett stabilt och gediget spel, säger Brommapojkarnas tränare Kim Bergstrand

Elfsborgs tränare Magnus Haglund :
- Jag tror att AIK vinner. De har ett bättre utgångsläge, helt enkelt,

- AIK. De har ett år där väldigt mycket stämmer för dem. De släpper in väldigt lite mål och har väldigt stort självförtroende. Det är många små saker som gör att de ser bäst ut just nu, säger Halmstads tränare Jan Andersson

Malmös tränare Roland Nilsson :
- AIK vinner. De har ett starkt lag och har det där flytet. Det har i och för sig IFK Göteborg också, men AIK känns starkare.

Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson :
- Det är jättesvårt att svara på. För att ge ett bra svar måste jag titta på spelschema, trupper, form, avstängningsläge med mera, så jag vet helt enkelt inte. Om man tittar på AIK och deras spel så har de ju varit starka och de tar sina poäng.

IFK Göteborg får desto färre röster, men i 031-området tror man i alla fall på Blåvitt

- IFK Göteborg och jag går på magkänslan egentligen. Sista hemma är ju mot AIK och jag tror det blir avgörande, säger Örgrytes assisterande tränare Janne Carlsson.

Även Gefles tränare och sportchef Per Olsson tror på Blåvitt:
- IFK Göteborg vinner. Det är väldigt jämnt där uppe, men det är bara en känsla jag har just nu.

Elfsborgs röster handlar som sagt i mångt och mycket om att hålla fast vid tidigare tips.

Häckens tränare Peter Gerhardsson :
- Jag sa Elfsborg innan säsongen och som det ser ut finns det ingen anledning att ändra på det. Anders Svensson kan bli avgörande. Han är ju en av allsvenskans bästa och är ordinarie landslagsman. Hans vinstlusta är nyttig.

Trelleborg: tränare Tom Prahl :
- Just nu är det rena lotteriet men jag har sagt Elfsborg tidigare och får väl hålla mig till det. Men jag är tveksam. Det är tre lag där, med AIK och Göteborg också, och det är där det står.

Publicerad 2009-09-23 kl 08:52
Annons
Annons
Annons