Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Superettanspöket skrämmer Halmstad: "Alla måste inse allvaret"

Halmstads BK parkerar precis över negativt kval och har en ruskig höst framför sig. Poängen måste trilla in om inte HBK ska degraderas när tabellen summeras i november.

- Alla måste inse allvaret, säger Halmstads BK:s Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se.

HALMSTAD

Skador/avstängningar: Joe Sise (s), Ajsel Kujovic (s)

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson - Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per Johansson - Mahmat Azrach-Yassine, Tim Sparv - Mikael Rosén, Anselmo, Michael Görlitz - Marcus Olsson

Håll ögonen på: Anselmo hade några bra chanser senast mot Örgryte. Måste få målskyttet att lossna i jakten på nytt kontrakt.

HBK-snack: - Det börjar bli mer och mer viktigt att vända den negativa trenden. Vi har slagit Helsingborg förut och har bra chans att göra det nu med, säger Salomonsson.

- Man försöker att ta tag i det på träning, ta ett större ansvar trots att man är yngre. All måste förstå allvaret och det är under de 90 minuterna på planen som vi kan ändra något. Inte på kvällen när vi kommer hem.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: Olafur Skulason (s), Marcus Bergholtz (s)

Preliminär startelva: Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, May Mahlangu, Marcus Lantz, René Makondele - Henrik Larsson, Rasmus Jönsson

Håll ögonen på: Den ovärderliga trion Lantz, Larsson och Jönsson är tillbaka på allvar. Kan de få fart på ett blekt Helsingborg?

HIF-snack:
- Det gäller att vi jobbar hårt och hakar på nu. Det är inte långt upp till fjärdeplatsen som i princip betyder en plats till Europa League nästa år i och med att AIK och Göteborg som spelar cupfinalen och ligger bra till i toppen, säger tränaren Bosse Nilsson i ett pressmeddelande.

- Vi vet att det blir en tuff match mot Halmstad, vi brukar ha svårt där uppe och det blir mycket kamp. Halmstad brukar spela aggressivt och det blir lite halvderbykaraktär av det hela. Men vi ska försöka stå upp, det gäller som sagt för oss att hänga med nu.

FotbollDirekt-kommentar: - Krisande Halmstads BK faller allt längre ner i dyn och får nu på allvar slåss för sin allsvenska existens. Märkligt att hallänningarna har hamnat i det här läget. Behöver flyt och tre viktiga pinnar mot HIF.
Helsingborg har under de senaste matcherna förstört det roliga. SM-guldet är numera bara en utopi och chansen till Europaspel via cupeseger är också borta. Skåningarna hoppas att Henrik Larsson och Marcus Lantz kan få laget att börja vinna igen.

Publicerad 2009-09-18 kl 16:46
Annons
Annons
Annons