Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Superlönen som får svenska klubbar att backa

Flera allsvenska klubbar vill ha Max von Schlebrügge, vars kontrakt med Bröndby går ut i höst - problemet är att Bröndby-stjärnan är på tok för dyr:
- Han skulle i de flesta svenska klubbar tjäna fyra gånger så mycket som den som ärnäst bäst betald.

Max von Schlebrügge, 34, kan vara på väg att lämna danska Bröndby efter fyra år och nu kan FotbollDirekt avslöja att intresse finns från Sverige.

– Det finns intresse från svenska så väl som utländska klubbar, säger hans agent Patrick Englund till FotbollDirekt.se och preciserar sig om allsvenska klubbar:

– Vi hade en del förfrågningar om ett klubbyte i sommar men inget bud var såpass bra och han ville inte åka iväg. Då spelar han hellre klart med Bröndby och ser sig om i vinter istället.

Malmö FF har fått ett tillskott i kassan med Champions League-miljoner och är ute efter förstärkningar. Är det en av klubbarna som hört av sig?

– Klubbmässigt kan jag inte gå in på vilka det gäller. Men det finns som sagt svenska klubbar som visat intresse men inget kommer hända nu om inte de klubbarna ändrar sig och ökar sin budget, avslutar Englund.

34-årige Schlebrügge har efter två bänknötarsäsonger i belgiska Anderlecht de senaste åren varit en av danska ligans bästa backar.
I november går hans kontrakt ut och det ser ut som att det borde finnas möjligheter för svenska klubbar redan i pågående transferfönster denna månad - men förmodligen inte och problemet stavas hans höga danska lön - pengar hans agent helt enkelt hävdar att allsvenska klubbar inte kan matcha:

– Nej inte en chans, inte i närheten, då kommer de andra spelarna bli sura. Han skulle i de flesta svenska klubbar tjäna fyra gånger så mycket som den som är näst bäst betald.

Men kan det ändå bli Sverige när han lämnar Bröndby?

– Han är öppen och det kan hända att det blir Sverige även om det inte är första prio. Men det är klart, skulle han få ett tre/fyra-årskontrakt av en klubb som verkligen vill ha honom så kanske man får räkna om.

Hur skulle du uppskatta chansen att han lämnar Bröndby under det här transferfönstret?
– Relativt liten. För att det ska bli av nu är det rätt mycket som ska klaffa. Det är svårt att dra i väg till säg Turkiet och lämna fru och barn. Det skulle kanske vara om det är ett tillräckligt bra bud på längre sikt.

Tror du att Bröndby kommer vilja förlänga?
– Mycket talar för att han byter klubb. Bröndby håller på att göra en nysatsning för att kunna konkurrera med FCK inom tre år. Med hans ålder är det rimligt att tro att han inte finns med i planen för en sådan satsning. Å andra sidan vet Bröndby precis vad man får i honom så någon typ av kortare kontrakt kanske blir aktuellt.

Mårthen Bergman

 

Publicerad 2011-08-05 kl 20:00
Annons
Annons
Annons