Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Supertrio hjälper Djurgården - Vilken jävla kunskap

Här är supertrion som hjälper Putte Carlsson att skapa det nya Djurgården.

Ingvar Carlsson är ny sportsligt ansvarig i Djurgården.
Kommande fredag ska han presentera Djurgårdens nya organisation men redan nu kan FotbollDirekt.se avslöja en rad stora svenska fotbollsnamn som bidragit med idéer inför Djurgårdens nysatsning.
Genom kontakter med Bayern Münchens chefscout Björn Andersson, Ålborgs tränare Magnus Pehrsson och tidigare Förbundskaptenen Lars Lagerbäck har Putte tagit fram den plan som ska ligga till grund för det nya Djurgården.

- Det är riktigt att jag pratat med Björn Andersson, Magnus Pehrsson och Lars Lagerbäck. Jag har haft bra samtal med allihopa. Deras kunskap är enorm och har betytt mycket för det arbete jag håller på med för vad som ska bli vår nya organisation.

- Det har varit jättekul. Vilken jävla kunskap. Vilka samlade bredd kunskaper, det är vad jag slås som allra mest av, om du frågar mig om vad som gjort starkast intryck.

Nu ska Djurgårdens organisation drygas ut. Puttes perspektiv är rakt igenom internationellt och med det följer en organisation som är långt mycket mer omfattande än traditionell svensk modell.

- Det vi gemensamt kommit fram - det tydligaste är att en organisation ska byggas kring spelarna. Det ska vara individanpassat. Spelarnas behov ska till varje pris kunna mötas och för det krävs många roller.

Stora planer men det är samtidigt en modell som är kostnadskrävande och på det viset svår att förverkliga fullt ut.
Djurgårdens ekonomiska läge är fortfarande känsligt, trots 25 nya miljoner med den nya ledningens övertagande.

- Det är klart att det ekonomiska läget begränsar en del. Det är inte bara att genomföra och allt kanske inte går att genomföra på en gång.

Putte Carlsson avslöjar också att planer finns på ett fyscenter i Djurgårdsregi i ett samarbete med både ishockeyn och handbollen.
En vision som återigen, precis som i början av 2000-talet, ska göra Djurgårdens träningsmetoder ledande.

- Det här är min egen idé och var något jag vill göra redan 2000, utan att det gick att genomföra, säger han och fortsätter:

- Vi ska med det här bli ledande inom friskvård och beteende-vetenskap i idrotts-Sverige. Men tanken är också att det ska kunna generera pengar tillbaka till Djurgården och inte bara dra på oss extra kostnader.

Publicerad 2009-11-13 kl 21:43
Annons
Annons
Annons