Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Supporter stal flagga - kan straffas: "Givet att lämna in en anmälan"

5v

En supporter stal en flagga på Tele2 Arena.
Nu kan det bland annat bli en arrangemangsavstängning framöver.
- Det här är nog ett typexempel på där en arrangemangsavstängning förmodligen följer, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till Fotbollskanalen.

Djurgården föll i måndags mot Elfsborg med 3-0 på Tele2 Arena i allsvenskan. I samband med matchens slut stal en supporter en Elfsborg-flagga och sprang iväg. Supportern lyckades dock inte med stölden, då han snubblade vid avbytarbänkarna och blev infångad. Ordningsvakter tog hand om personen och flaggan. 

Nu berättar Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson om händelseförloppet.

- Om jag ska vara ärlig har jag också svårt att säga vad som hände. Helt plötsligt var det en person som föll framför mina fötter. Det var väl det jag hann uppfatta, samtidigt som jag insåg och förstod att han inte hade behörighet att vara just där och då vid det tillfället, säger Jonsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Han var inte inne på planen, men på fel sida om staketet. Det är min uppfattning utifrån att ha sett dokumentation om händelsen. 

Djurgården har därmed gått vidare med händelsen och har gjort en anmälan, vilket gör att en juridisk process är igång. 

- Det var givet att lämna in en anmälan om ett brott mot ordningslagen. Han befann sig på en plats där han inte fick befinna sig, men han var aldrig inne på innerplanen, det vill säga spelplanen. Han rörde sig på en yta i nära anslutning till innerplanen.

Jonsson antar att det rör sig om en supporter till Djurgården. 

- Vi vet inte, men vi utgår från det såklart. Vi inväntar identiteten från polismyndighetens sida innan vi yttrar oss om eventuella tillträdesförbud och annat. 

Djurgården kan utförda en arrangemangsavstängning framöver. 

ANNONS

- Vi följer våra rutiner. Så fort vi får identiteten och det har skett på en arena, där vi har haft supportrar eller människor som vi anser inte ska gå på fotboll initierar vi alltid en arrangemangsavstängning i ett ärende. Vi avvaktar och inväntar. 

Skulle det här kunna leda till en arrangemangsavstängning?
- Definitivt! Det här är nog ett typexempel på där en arrangemangsavstängning förmodligen följer, säger Jonsson. 

Det är svårt att skydda sig mot detta - men hade ni kunnat förhindra det?
- Det finns alltid skäl att rannsaka sig när eventuella avvikelser inträder och inträffar. Så är det. Det ska man alltid. Samtidigt är det bara att konstatera att det gick extremt fort. Vi pratar om sekunder när händelsen skedde. Vi har absolut anledning att se över vad som brustit och varför och det har vi gjort och gör. Det är inget konstigt i sig, men i nuläget kan jag inte säga vad som brast och vad vi behöver fundera över till nästa gång, då det gick så pass fort. I det här sammanhanget är jag nöjd med att det inte blev värre än vad det blev. 

ANNONS
Publicerad 2021-10-21 kl 12:58
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto