POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Supporterbasen om fansen utanför Strandvallen: "Tråkigt - men många tar sitt ansvar"

Foto: Bildbyrån

Flera supportrar samlades utanför Strandvallen för att följa cupsemifinalen mellan Mjällby och Malmö FF.
Något SFSU:s ordförande Sofia Bohlin är kritisk mot.
- Men samtidigt får vi se till det stora perspektivet och hur många som hittills har tagit ansvar sett till hur många matcher som spelats, där riktlinjerna har respekterats, säger hon till Fotbollskanalen.

Mjällby tog i går emot Malmö FF i svenska cupens semifinal på Strandvallen. Precis som de andra matcherna som spelats sedan fotbollen kom igång igen i Sverige spelades matchen inför tomma läktare på grund av den rådande coronasituationen.

Utanför arenan samlades dock supportrar till både Mjällby och MFF för att följa matchen. Något som Sef:s ordförande Lars-Christer Olsson redan varit ute och kritiserat. Inte heller SFSU:s, Svenska fotbollssupporterunionens, ordförande Sofia Bohlin är glad över de enskilda supportrarnas agerande.

- Nu när fotbollen äntligen startat, så får man också se att det är otroligt många supportrar och människor runt omkring fotbollen som har tagit ett otroligt stort ansvar för att möjliggöra fotbollen genom att följa Folkhälsomyndighetens, förbundets och Sef:s riktlinjer, som även SFSU ställer sig bakom. Där har vi gjort ett stort åtagande. Nu har vi sett några enskilda individer som har agerat på ett annat sätt och det är tråkigt, men samtidigt får vi se till det stora perspektivet och hur många som hittills har tagit ansvar sett till hur många matcher som spelats, där riktlinjerna har respekterats. Vi, som älskar fotboll, kommer att fortsätta ta det ansvaret och vi får lära oss av enskilda händelser och göra det ännu bättre i fortsättningen, säger hon till Fotbollskanalen.

Kommer SFSU att gå ut med en uppmaning eller markering?
- Vi för diskussioner internt kring de händelser som skett, där det funnits publik i anknytning till match och man får lära sig av det och diskutera med medlemmar för att säkerställa att matcherna är utan publik så länge riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten ligger kvar.

Andra supportrar har kritiserat de som var på plats utanför Strandvallen. Hur ser du på det?
- Ja, men i det stora hela sköter sig så gott som alla exemplariskt och det är just det som gäller, att kollektivet tar ansvar. Det gäller också att enskilda individer tar ansvar för kollektivet, så att vi på så vis kan göra att fotbollen får spelas. Då är det naturligt att en del blir frustrerade när alla inte drar sitt strå till stacken.

Hur ser du på risken att det här kan upprepas och att det kan få konsekvenser?
- Jag är hoppfull och har stor tillförlit till de som är runt om fotbollen, att de tar sitt ansvar. Jag tror inte att vi ska behöva se liknande händelser igen och att det kommer bli en fördröjd process att få tillbaka publik. Det har spelats många matcher så här långt, där det vid de flesta matcherna fungerat fantastiskt bra. Det får vi fokusera på, säger hon.

Bohlin fortsätter:

- Just nu är det ett tillfälle som sticker ut bland väldigt många positiva tillfällen, så fotbollen sköter det snyggt och vi ska fortsätta ta ansvar.

Längtar du till att det blir publik igen?
- Det är ingen som kan säga att det känns på samma sätt. Det är svårt att knyta an till fotboll på tv och utan publik, då det är något nytt och unikt. Det är långt ifrån det man själv är van vid och känner passion för. Det är många som längtar efter den dagen, då vi får komma tillbaka till arenan, träffa våra vänner och vara tillsammans för laget.

Publicerad 2020-07-10 kl 16:02
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto