Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Supporterbasen om Källström-värvningen: "Har fortfarande svårt att förstå det"

Foto: Bildbyrån

I går gick många Djurgården-supportrars dröm i uppfyllelse när Kim Källström skrev på för en återkomst till Blåränderna.
- Eufori är det bästa ordet att beskriva det på, säger supportergruppen Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson till Fotbollskanalen om reaktionerna i Dif-leden.

Kim Källström gjorde två säsonger i Djurgården 2002 och 2003, två säsonger där Blåränderna vann två SM-guld och ett cupguld. Många Dif-supportrar har fantiserat om att få se Källström i den blårandiga tröjan igen i framtiden och under vintern har det gått en mängd rykten kring att en återkomst till Djurgården ska bli aktuell för 34-åringen.

I går blev det till sist officiellt att Källström skrivit på ett tvåårskontrakt med Djurgården. Djurgårdens supportergrupp Järnkaminernas ordförande beskriver sina känslor efter att affären är klar:

- Det var en massa lättnad, egentligen. Det har varit så mycket snack, så man har ju hela tiden tänkt att det kommer skita sig på något sätt. Så det var väldigt skönt först och främst, säger Adolfsson till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Men det är lite svårt att fatta fortfarande... Jag försökte lära mig att skjuta med vänstern trots att jag var högerfotad på grund av honom. Så det är jävligt stort, rent personligen och för alla från min generation.

Hur skulle du beskriva den allmänna reaktionen bland Djurgårdens supportrar?
- Eufori är det bästa ordet att beskriva det på. Det är galet, jag har aldrig varit med om något liknande i Djurgårdssammanhang någonsin. Det är folk i alla åldrar och folk man knappt trodde hade koll på vilka vi värvade som är ute och jublar. Så det är jävligt stort, jag tror att det kan ge mycket ringar på vattnet.

Vad betyder den här värvningen för Djurgården?
- Jag tror att den är viktig, dels som ett statement att Djurgården är med i matchen, men också att man vill någonstans. Det är en så stor prestigevärvning att den kan påverka allt från årskortsförsäljning, vanlig biljettförsäljning, medlemskap i Järnkaminerna och Djurgården, resor och så vidare. Jag tror att värvningen kan påverka allting positivt.

Vad hoppas du att värvningen ska ge för utväxling på planen?
- Det känns lite som när Stefan Rehn kom hem år 2000. Dels tror jag att han kommer vara väldigt viktig på planen, men jag tror också att han kommer kunna lyfta en spelare som Kerim Mrabti och de andra yngre spelarna, som kan bli som Kim var när han blommade ut. Det kanske blir lite ombytta roller, att Kim blir mer defensiv än vad han var förra gången, för då kändes det som att han gjorde mål i varannan match. Det tror jag inte att vi får se den här gången, men jag tror att han kommer lyfta många andra spelare och att han kommer vara väldigt nyttig.

Källström ansluter till ett Djurgården som haft svårt att vinna derbyn, då man inte lyckats slå någon av sina rivaler de senaste fem åren. Källström har dock många bra erfarenheter från derbymötena med lokalrivalerna, då han på sina sex derbyn har fyra segrar.

- Det är klart att det är viktigt, det sa man ju även när Isaksson och Kebba (Ceesay) kom, att det behövs några som vet hur man gör, att man kan hamna i underläge men att det går att vända. Men Kim var ju också med om att tappa 3-0 till 3-3 på en kvart (i vårderbyt mot AIK 2003), så de vet att det inte finns några lugna stunder i ett derby, och det är viktigt att ha sådana spelare. Särskilt när de har de rollerna som de har.

Publicerad 2017-02-11 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons