POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6d

Supporterklubbens vädjan: Kära Anders Tegnell – låt oss hjälpa till

Foto: Bildbyrån.

Fotbollen vill komma igång.
Nu erbjuder sig Supporterklubben Änglarna att hjälpa till.
- Supportrar ska ses som en resurs och inte som en riskfaktor, säger ordföranden John Pettersson till Fotbollskanalen.

14 juni.

Den allsvenskan premiären är i nuläget en månad bort, så lyder åtminstone planen. Frågan om den allsvenska uppstarten har blivit till en politisk fråga och i dag, onsdag, uttalade sig statsminister Stefan Löfven om frågan.

- Den diskussionen förs mellan Folkhälsomyndigheten och fotbolls-Sverige. Jag vill ha igång fotbollen, därför att jag älskar fotboll. Men i det här läget är det ändå smittspridningen och begränsningen av den som måste vara i första rummet, sa Löfven.

Statsministern menade även att det fortsatt är en fråga för Folkhälsomyndigheten att ha ansvar för om fotbollen ska få grönt ljus eller inte. Ett sådant besked kan eventuellt komma i nästa vecka, meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell under tisdagen.

- Vi förstår att man måste få veta. Vi hoppas landa nästa vecka. Vi ska försöka få till ett möte med viktiga aktörer och hamna i en bedömning nästa vecka, sa Tegnell.

Tegnell sa även att det fortfarande finns en hel del orosmoment – framför allt när det gäller smittorisken när det kommer till supportrar och pubar. Gårdagens uttalande från Tegnell fick IFK Göteborgs fans, Supporterklubben Änglarna, att gå ut med en vädjan under onsdagen:

"Kära Anders Tegnell – låt oss hjälpa till.

Vi är Supporterklubben Änglarna – en svensk supporterklubb som följer ett fotbollslag. Det är bland annat oss du pratar om när du pratar om supportrar som ett potentiellt problem när svensk fotboll ska börja igen.

Du uttrycker oro för att vi ska samlas på sportbarer och vid arenor. Att vi inte skall klara av att följa myndigheters rekommendationer. Att klubbarna måste prata med oss för att vi ska förstå.

Vi kommer inte att uppmana till stora folksamlingar. Vi kommer att förhålla oss ansvarsfullt till de rekommendationer som ges. Vi kommer att bistå så gott vi kan med informationsspridning och ha en god dialog med våra inblandade klubbar. Det lovar vi.

Vi är redo att ta ansvar. Vi är redo att hjälpa till. Låt oss göra det - för svensk fotbolls skull", skriver Änglarna på Facebook.

John Pettersson, ordförande i supporterklubben, till Fotbollskanalen:

- Vi är – precis som alla andra – måna om att samhället ska ta sig igenom den här krisen på bästa sätt. När det handlar om fotbollen vill vi att vi supportrar ska ses som en resurs och inte som en risk. Vi är mogna att ta det här ansvaret, vi vill att våra klubbar ska överleva, säger Pettersson och fortsätter:

- Vi vill trycka på att vi ska ses som en tillgång och inte som en riskfaktor. Vi är berett att göra vad som krävs för att vårt lag ska få en chans att ta sig igenom detta. Det här drabbar så oerhört många inom fotbollen, det drabbar stor och liten aktör på alla nivåer. Fotboll är en folkrörelse. Och den folkrörelsen vill vi bevara. Vi tycker att det är jätteroligt att de (FHM) säger att de vill ha en dialog med supportrarna – och då tänker vi att vi kan bidra med det, därav vårt inlägg.

När det väl är dags för premiär är John Pettersson redo – redo att se sitt Blåvitt som bland annat ha fått hem Jakob Johansson. 2020 blir ett år att se fram emot – när allsvenskan väl börjar.

- Jag hoppas som vanligt på ett IFK Göteborg som är tillbaka och utmanar med de allra främsta. Jag ser mest fram emot att få se "Paka" (Patrik Karlsson Lagemyr) spela fotboll igen, det är en ynnest att få se honom göra det. Ska man se en ljusglimt i det här mörkret som är just nu är det väl förhoppningsvis att han har fått tid till att återhämta sig.

Vågar ni drömma om guld på västkusten?
- Drömma om guld gör jag alltid, men det har en tendens att inte bli verklighet – åtminstone inte de senaste åren. Men det är klart att jag drömmer om det, huruvida det är realistiskt får andra avgöra. Men, med Jakob Johansson är allt möjligt.

Publicerad 2020-05-20 kl 20:30

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto