Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Supportrar skänker drygt 700 000 till Helsingborgs IF – som dock tappar publik

Foto: Scanpix

Insamlingen Mjölkkossan tog slut i tisdags. Totalt har supportrar och företag samlat in över 700 000 till Helsingborgs IF, pengar som oavkortat hamnar i föreningens ägo. Samtidigt finns en negativ trend med publiksiffrorna.

I februari meddelade några supportrar till Helsingborgs IF att de skulle starta Mjölkkossan, en insamling där pengarna oavkortat skulle gå till Helsingborgs IF. På de tre månaderna har de samlat in drygt 716 000 kronor, exkluderat pengar efter matchen mot IFK Göteborg i helgen. 

En av initiativtagarna, Olof Friman, säger att det här inte är slutet på deras försök att förbättra föreningens ekonomi.

- Nu kommer vi att träffas för att diskutera vad vi har gjort bra, vad vi har lagt tid på som har varit onödigt, och hur vi kan fortsätta. Officiellt är den här kampanjen över, men när det har gått såhär bra så vill vi fortsätta i någon form.

Helsingborgs IF hade för 2016 budgeterat för en förlust på 3,3 miljoner kronor. Målet med insamlingen var att nå upp i liknande siffra, men trots det är de nöjda med sin insats.

- Vi har fått väldigt bra återkoppling från både kommun och framför allt föreningen. De tycker att det här är fantastiskt. De här visar att supportrar kan påverka även grundläggande saker som ekonomi.

- Jag vill tacka alla. Det är de som har satt in pengar som verkligen har gjort något.

Även Helsingborgs IF:s nya klubbdirektör Mats-Ola Schulze hyllar supportrarna och alla som har bidragit.

- Det är otroligt starkt. Det är fantastiskt av både initiativtagarna, och även de som har bidragit. Det är gåshud. I en sådan här förening finns det X antal hål i att stoppa in de här pengarna, så vi får diskutera detta i sommar.

Samtidigt finns det en negativ kurva som gör pengarna från insamlingen än mer viktiga. Föreningen har tappat totalt knappt 4000 åskådare jämfört med motsvarande matcher i fjol. De främsta tappen kom i derbyt mot Malmö FF och mot AIK, delvis beroende på att Olympia byggs om.

- Absolut, vi sitter med en halv arena om man bortser från bortasupportrarna. Mixen med biljetter blir annorlunda, det blir fler med ståplats så där är det något längre intäkter. Bland annat derbyt blev lägre siffror än förra året, säger Schulze.

Publicerad 2016-06-03 kl 06:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons