Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Supportrar vill samla in miljoner till HIF - klubbdirektören skänker lön

Foto: Scanpix

Supportrar till Helsingborgs IF försöker samla in tre miljoner kronor för att ta klubben ur sin ekonomiska kris.
Nu skänker klubbdirektören David Brodetsky en månadslön till projektet.
- Mitt hjärta har blivit berört av HIF, säger han till Fotbollskanalen. 

Idag lanserades Mjölkkossan, ett fristående supporterinitiativ som ska hjälpa Helsingborgs IF att ta sig ur den svåra ekonomiska situation som klubben befinner sig i. Tanken är att supportrarrna under de kommande månaderna fram till 31 maj ska samla in tre miljoner kronor. Olof Friman, en av personerna bakom insamlingen, säger att siffran sattes av två anledningar.

- Vi tror att potentialen är att i ungefär tre månaders tid ta in en miljon per månad. Sedan har vi settt budgeten. Tre miljoner kronor är ungefär vad som hade varit väldigt bra, och det har vi fått bekräftat av klubbdirektören David Brodetsky. Vi ska sikta högt, även om vi inte skulle nå upp till den siffran, säger Friman.

På medlemsmötet i februari redovisade Helsingborgs IF att de under 2015 gjorde en förlust på 5,3 miljoner kronor. Mjölkkossan är dock inte intresserade av att bestämma vad pengarna ska användas till, utan vill bara hjälpa till att nå budgetmålet.

- Vi har inte gått ut med något öronmärkt, vi ser att det finns kompetent folk på kansliet och vi har inte insynen till att fatta sådana beslut. Dessutom vet vi ju inte än hur mycket pengar det landar på, säger Olof Friman.

Från HIF:s sida ser man väldigt positivt på initiativet.

- Vi är väldigt glada över det här. Vi vet att det blir ett tufft år 2016, innan vi börjar kunna ta del av fördelarna med den nya arenan, säger klubbdirektören David Brodetsky.

- Jag blir glad av det här på grund av två anledningar. För det första för att vi behöver fylla gapet i ekonomin och sen visar det här en fin anda och det hjärta som supportrarna har för HIF.

Brodetsky är också nöjd över att personerna som ligger bakom initiativet representerar stora delar av de olika supportrarna som HIF har.

- De representerar inte bara en del av våra supportergrupper. Några av dem är yngre, några är gamla och de representerar många. Målet är tre miljoner och jag tror att många kommer hjälpa till. Jag själv kommer bidra.

Du själv kommer bidra?
- Ja, jag har bestämt mig att inte ta ut min lön för februari. Den kommer gå till Mjölkkossan istället. Jag lämnar HIF om några dagar, men mitt hjärta har blivit berört av klubben. Det är viktigt för mig att bidra med vad jag kan även om jag inte bor här, säger den avgående klubbdirektören.

Pengarna kommer att börja samlas ihop på Mjölkkossans hemsida, men de ansvariga ska också ha evenemang under ett antal matcher den här säsongen för att hålla initiativet levande. Namnet Mjölkkossan är det som Helsingborgs IF kallades på 1920- och 30-talet, när klubben var så pass populär i Sverige att den drog stora skaror åskådare på bortamatcherna. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-12 kl 11:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons