Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Supportrarna tycker till om säsongen och blickar framåt - superkollen på allsvenskan

Snart sätter Allsvenskan igång igen. Bara tolv veckor kvar. Men hur ligger din klubb egentligen till. FotbollDirekt har varit i kontakt med samtliga supportersklubbar och här är domen.

Här är frågorna respektive supporters-representant har fått.

Enkäts-frågor:
1) Hur såg ni på senaste säsongen?
2) Vad förväntar ni till nästa säsong?
3) Hur ser ni på värvningarna hittills?
4) Vem skulle drömspelaren vara? A

IK – Black Army – Victor Capel

1. Det är svårt att säga något annat än bra med tanke på att vi tog guld i Allsvenskan och cupen.

2. Det är också svårt att säga innan man vet vilka som kommer och går. Men det är skönt att vara där uppe någonstans och kriga om guldet.

3. Det har försvunnit spelare, som till exempel Markus Jonsson. Men vi har ersättare och är inte i akut behov av att förstärka.

4. Jag vet inte. Någon som gör 15 mål. Derek Boateng, men det är inte realistiskt kanske. Han är i Spanien, men man skulle gärna vilja ha honom.

Brommapojkarna – Black ´n Red – Peter Appelquist

1. Vi är nöjda såklart. Målsättningen är att hålla sig kvar.

2. Att det går ännu bättre, bli ett mittenlag, etablera sig som en allsvensk fotbollsklubb och fortsätta satsa på rutinerade spelare. Att mixa rutinerade och unga nya spelare är bra.

3. Stefanidis är kompetent och bra, sen hoppas jag få Pontus Segerström. Det är en bra mittback.

4. Pontus segerström för mig, sen vet jag inte riktigt någon som är kompetent. Det finns många som skulle kunna passa in. Segerström är mest realistiskt känns det som.

Djurgården - Järnkaminerna - Magnus Öhrman

1. Många stunder rena misären. Som tur är slutade det lyckligt.

2. Vi förväntar oss en rejäl uppryckning. Övre halvan borde det handla om om löftena om att vara topp-4 inom tre år ska kunna infrias. Det har ju lovats guld och gröna skogar.

3. Inget stornamn än så länge. Det är en bit i från förväntat med tanke på 25 utlovade miljoner från den nya ledningen.

4. Det är onödigt att prata namn. Vad vi behöver som allra mest är en spelmotor. Någon som kan spela snabbt på mittfältet. Det är vad vi saknat som mest länge nog nu. Ska jag nämna några namn så är det klart att det skulle vara speciellt att få hem Mikael Dorsin eller Fredrik Stenman. Eller kanske Petter Hansson. Sedan vill jag säga att Mattias Jonson känns som ett nyförvärv. Vi är ett helt annat lag på planen med honom.

Kalmar FF – Club 1910 – Henrik Arvidsson

1. Vi är nöjda. Klubben har varit med och tampats många år i toppen. Supportermässigt är vi inte nöjda. Vi har ingen supporterplanering bakom det vi gör.

2. Vi fick en Europaplats, så hoppas vi går långt. Vi vill etablera oss mer i Europa och sätta Kalmar på kartan. I Allsvenskan hoppas man alltid på en topp-5-placering.

3. Vi värvade ju Bapupa från Gefle. Ja, vi får se vad som händer. Nanne har väl fler namn på gång. Man hoppas att de som har varit där ska blomma ut. Nanne Bergstrand har väl någon topp-5-lista. Jag tycker att man ska satsa på ungdomarna. Det är inte alltid lika lätt.

4. En stadig målvakt som konkurrerar lite med Petter Wastå.

Elfsborg – Guliganerna – Eric Sjölin

1. Det har varit en bra säsong. Förväntningarna stegras när man är i toppen några år, så några blev missnöjda över att det inte blev guld. I övrigt var det en bra säsong.

2. Absolut vara i toppen. Med lite tur och inga skador ska vi vara med och kämpa om guldet.

3. Vi har så pass bred trupp.

4. Tobias Linderoth är intressant. Det skulle vara roligt om vi fick tillbaka honom.

Gais – Makrillarna – Owe Jonsson

1. Jag tippade att vi skulle komma på 8-11 plats så jag hade inte räknat med mer. Men optimister hade nog gjort det. Ekonomiskt är det inte bra. Alla lag i Allsvenskan går back med ekonomin. Vad är det som har hänt var min kommentar när jag såg det.

2. Vi har ju stabiliserat oss i Allsvenskan, placerat oss bättre. Det handlar om pengar beroende på placering, så Gais måste höja sig för att få bättre ekonomi.

3. Vi har värvat en back som är engelsman.

4. Vi köpte Wanderson för 150 000 kronor. Om vi säljer honom för 15 miljoner är det bra. Vi vill ha en lirare som är extremt duktig spelare, en mittfältare eller forward. Vi är en mellanstation för spelare som vill ut i världen, tyvärr är det ju så.

Gefle IF - Sky Blues – Eric Stefansson

1. Som vanligt, det var över förväntan.

2. Svårt att säga redan nu, vi behöver ett nytt innermittfält.

3. Spännande, det är inte bara division två och tre vi värvar från.

4. Hasse Berggren frisk, annars är det svårt att säga.

IFK Göteborg – Änglarna – Anders Almgren Den har varit otroligt intensiv, på många sätt helt fantastiska. 6-0 mot Djurgården i hemmapremiären och vinst i sista sekunden mot Gais hemma i derbyt. Det är många upplevelser som verkligen varit helt enorma. Men vi hade ett otroligt jobbigt slut. Andraplatsen räknas inte i Göteborg.

1.

2. Vi hoppas och tror på samma prestation, med ännu bättre resultat. Vi på läktarna får göra vårt jobb. Det är ett tungt tryck från läktarna. Nästa år ska bli ännu bättre.

3. Inte varit så mycket värvningar. Det är otroligt lugnt här. Någon mer offensiv kraft skulle vi behöva.

4. Jag har inte riktigt tänkt på det ännu. Jag skulle vilja ha någon som är målspruta, en riktig striker.

Halmstad BK – BollKlubben Support – Jesper Uhlén

1. Sportsligt sett alldeles dåligt. En klubb av den kalibern ska inte hamna på 13:e plats, vi ska vara en toppklubb.

2. Ett stabilare defensiv och mer mål framåt.

3. Vi har bara gjort en värvning och flyttat upp tre spelare.

4. Två stycken, Fredrik Ljungberg och Petter Hansson. Det är spelare som har ett HBK-hjärta och som har kvalité.

Helsingborg IF – Kärnan – Niklas Persson

1. Ett fiasko. Säsongen var bra, men sen rasade allting, det blev ett dåligt lag. Till och med Häcken och Malmö kom före oss.

2.
Det beror på ny tränare och rätt värvningar. Då blir det bra.

3. Inga värvningar hittills.

4. Alvaro Santos, han har spelat i HIF förut och är stor i

Helsingborg. BK Häcken – Getingarna – Robin Carlander

1. Det var riktigt bra säsong och riktigt kul. Inte många som trodde på Häcken.

2. Det är dumt att sikta lägre än förra gången. Det hade varit riktigt riktigt kul och roligt att spela i Europa. Ingen idé att vara blygsam.

3. Det har varit ganska få värvningar. Konwea känns riktigt spännande. Det kommer säkert att komma någon till. Jag vill gärna se en riktigt bra ytterback, en riktigt bra vänsterfot vill jag ha.

4. Kim Källström har köpt en ny lägenhet i Göteborg hörde jag. Allmänt vill jag ha en riktigt bra forward som targetplayer. Jag har inga namn jag kan säga sådär men Källström skulle vara roligt.

Malmö FF – MFF Support – Ola Soler

1. Misslyckande efter målen. Målsättningen var topp fyra. Man måste tro på sig själv.

2. En klar förbättring, vi måste spela bättre och komma samman. Vi vill spela mer som ett lag och bli bättre på alla plan.

3. Det blev säkert över 30-40 miljoner förra året. Vi hoppas att Figueiredo visar bra klass. 4. Laget hade nog mått bra av en duktig mittback.

Trelleborgs FF – True Blues – Jacob Cronhag

1. Alltså rätt så bra, helt okej för att vara Trelleborg som är en liten klubb. Vi var inte i bottenträsket, utan ännu mer i mitten och säkra. Vi var inte så många poäng från HIF och Malmö FF. Skulle vi haft en skadefri säsong skulle det blivit bättre.

2. Bli ännu bättre och klättra i tabellen. Vi vill ju förbättra oss, inte komma sämre. Vi har inte gjort spektakulära nyförvärv. Vi har en rätt så bra trupp. Jag tror det kommer bli ett bra år, en sjätteplats kanske.

3. Han från Malmö, Johan Guiomar Nilsson. Jag vet inte så mycket om honom egentligen mer än att han har spelat i Malmö vilket är lite tråkigt. Men bara det är en duktig spelare. Man känner igen namnet. Vi behöver försvara oss och förstärka oss i den bakre delen och han är rätt ung fortfarande. 4. Vi behöver en mittback. Drömmen är ju att Jens Sloth skulle stanna.

Örebro SK – Kubanerna – Anders Östling

1. En härlig säsong utifrån vår synvinkel. Liten dipp i slutet bara.

2. Jag förväntar att vi ska höja oss, bli mer stabila och att vi kan ta en Europaspelplats nästa år. Vi måste ha en högre lägstanivå.

3. Har inte hänt så mycket. Jag tror det blir lugnt på värvningsfronten. Jag tycker vi har en stabil stomme och bra lag. Jag skulle gärna vilja se en forwardsvärvning.

4. Jag skulle nog faktiskt kunna ha in Emil Johansson, vänsterbacken från Hammarby. Vi behöver fylla den platsen.

Åtvidabergs FF – Kopparslagarna – Almer Ljutika

1. Med tillförsikt i början, en ny tränare och man visste inte att det skulle gå så pass bra. Man trodde det skulle ta längre tid för att ta hand om laget.

2. Att hålla oss kvar. Det är alltid svårt för nykomlingar. Vi vill kunna slåss om ett nytt kontrakt.

3. Vi har haft tre spelare som provspelat. Två ser bra ut. Gerald Forschelet från Frankrike, 28, började i Cannes och har spelat för Boltons reservlag. Senaste tiden var han i Assyriska. Den andre är Etuwe Prince. Den tredje är Eboagwu, 23-årig mittfältare. Han har spelat ungdomslandskamper i Nigeria.

4. Det går inte att svara på. Svår fråga. En målspruta skulle vi behöva. Tobias Hysén kanske.

Mjällby AIF – Sillastrybarna – Niklas Joelsson

1. Fantastiskt roligt med allsvenskt avancemang. Vi var klara när det var flera matcher kvar. Det gör inte prestationen sämre heller.

2. Vet inte, förhoppningar om att vi ska lyckas klara ett nytt kontrakt. Jag vet inte om man ska ha klara förväntningar som nykomling.

3. Två intressanta nyförvärv hittills. Klubben tänker långsiktigt med Westerberg och Henderson. Båda fick ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

4. Jag vet inte, men önskar att ”Chippen” kommer. Han har snackat om att han ska avsluta karriären i Mjällby, och han har aldrig spelat i Allsvenskan och han har ju chansen nu. Det går inte att locka med pengar, det ska vara äran o viljan. Det finns inga pengar att locka honom med i Mjällby.

Steven Al-Hakim - Ola Gustavsson - Mats Jonsson

Publicerad 2009-12-21 kl 16:29
Annons
Annons
Annons