Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Svanbäck tillbaka från utlåning

Han är tillbaka från utlåningen i moderklubben FF Jaro. Nu vill Fredrik Svanbäck stanna i Helsingborg och är fast besluten att spela till sig en plats i startelvan.

- Jag har inte pratat med Bosse Nilsson (tränare) än, men tanken är att jag ska vara kvar. Jag har kontrakt över nästa säsong och familjen trivs väldigt bra i Helsingborg, säger han till FotbollDirekt.com.

Det var inför säsongen 2005 som Helsingborg värvade Svanbäck från just FF Jaro. Efter det har 29-åringen hunnit med 73 allsvenska matcher. Den här säsongen har han däremot inte fått någon speltid. Därför lånades mittfältaren ut under sex matcher till moderklubben FF Jaro. Nu finns inga tveksamheter - Svanbäck vill spela i Helsingborg. Han hoppas också på att klubben vill satsa på honom.

- Man vet aldrig. De tänker på mitt bästa och får jag inte speltid kanske de har något åt mig. Jag tänker i alla fall kämpa hårt för att ta en plats. Jag har bevisat förut vad jag kan och det är först i år som det har varit lite upp och ner. Jag känner ingen panik, klargör Svanbäck.

Månaden i Finland var bra på så sätt han fick matchträning. Även om han inte själv var helt tillfreds med sin insats. Mycket beroende på hur FF Jaro spelade.

- Jaro är kända i Finland för att vara ett spelande lag. Det var de inte nu. Det blev mycket långbollar och fajtande, helt annorlunda mot hur vi spelar i Helsingborg. Det var stor omställning, men det var skoj att få speltid, berättar Fredrik Svanbäck.

Publicerad 2008-06-03 kl 17:56
Annons
Annons
Annons