Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Svanberg etablerar sig i MFF:s startelva - tillbaka i nygamla positionen: "Naturligt att jag fick högerrollen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s seger mot Djurgården i spelaren.

MALMÖ. Mattias Svanberg har startat alla tävlingsmatcher utom en i år. Efter tid som vänsterytter och central mitt blev han dessutom åter högerytter mot Djurgården.

Mattias Svanberg fortsätter få ett stort förtroende av Magnus Pehrsson. Svanberg har spelat samtliga minuter i årets allsvenska, med undantag för att han byttes ut i minut 89 mot Elfsborg. Redan om några få matcher kan han ha spelat fler minuter i år än vad han gjorde under hela förra året. 

Mot Djurgården (1-0) valdes han återigen före Arnor Traustason och var dessutom tillbaka som högerytter, där han var några gånger förra året. 

-  Det var mest för att Sören Rieks gjorde det bra när han spelade vänster senast i Kalmar, kanske vår bästa spelare i den matchen, och nu var Fouad Bachirou tillbaka centralt så det blev rätt naturligt att jag fick ta högerrollen. 

Hur gick det?
-  Bra. Första halvlek framför allt, där jag kom till mycket genom dribblingar men även vara på rätt plats. Det enda var att jag borde satt dit den.  

- Framför allt skönt att vinna. Jag tycker vi har lite fler chanser sett över hela matchen. Skapar rätt mycket i första halvlek, kanske blir lite mindre i andra trots att vi gör målet. En bra match. 

Enligt tränaren Magnus Pehrsson hade yttrarna mot Djurgården en annorlunda roll jämfört med tidigare. För att skapa ett mer kompakt lag och ha chans att bland annat vinna fler andrabollar, så blev yttrarna mer centrerade än de brukar vara. 

Efter en tung första halva av 2017 har Svanberg etablerat sig i MFF:s matchtrupp. Han har fått speltid i 29 av de 32 senaste tävlingsmatcherna och startat alla utom en match i år, och i en intervju med Fotbollskanalen berättade Daniel Andersson att det har inletts diskussioner om en förlängning av kontraktet som går ut efter nästa säsong. Där finns dock inget nytt att rapportera, enligt Svanberg. 

- Nej, inte just nu. Nu är det fokus på matcherna, sedan får vi se i sommar som tidigast. Det är mer än ett och ett halvt år kvar innan kontraktet går ut så det är ingen brådska.

Publicerad 2018-05-04 kl 07:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons