Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Svårt att uttala – men ett namn att komma ihåg”

Alexander Kacaniklic fick pris som matchens bästa spelare i Premier League-debuten mot Fulham. Och manager Martin Jol jublade i helgen högt över sin svenske talang.

Från reservlagsspel via Championship och Watford till Premier League-debut med Fulham – en resa Alexander Kacaniklic hunnit med på dryga två månader. Utlånad till Watford i slutet av januari, succé där och i tisdags kallades han så tillbaka till Fulham igen.

Men att debuten på planen skulle komma så tvärt hade nog få förutsett; än mindre hur omedelbart 20-åringen från Helsingborg skulle sätta avtryck i Premier League. I lördags i 2-1-segern mot Norwich fick Kacaniklic chansen efter en tidig skada på ryske stjärnan Pavel Pogrebnyak. Och svensken tackade för möjligheten på bästa sätt med bland annat ett rykande ribbskott. Fulham-managern Martin Jol prisade Kacaniklic för brittisk media efteråt:

- En ny stjärna i Premier League föddes idag. Hans namn är svårt att uttala, men ändå ett namn att komma ihåg. Det enda som fattades var ett mål, hans debut var enastående, sade Jol till BBC efter matchen.

Fulhams holländske manager var redan i vintras öppen med hur högt han håller sin unge yttermittfältstalang. Jol gick då så långt att han såg en chans i Erik Hamrens landslag som en möjlighet inom en ganska snar framtid.

- Han är inte långt i från. Men han behöver speltid. han behöver sina chanser. Får han spela a-lagsfotboll på en hög nivå och så kan han definitivt ta det steget inom en ganska snar framtid. Det är jag hundra procent säker på, sade Jol till FotbollDirekt.se i slutet av februari.

För Kacaniklic och Fulham återstår nu sju matcher i Premier League. Med en tiondeplats i tabellen och nytt kontrakt i högsta serien i praktiken redan säkrat öppnar sig också möjligheten till mer speltid för Sveriges senaste Premier League-export.

Publicerad 2012-04-02 kl 18:21
Annons
Annons
Annons