Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensk imponerar på Premier League-klubb

Ett av våra ungdomsproffs kan vara på väg mot ett Premier League-kontrakt. Redan om ett par veckor kan skrällen vara ett faktum.

- Fulham är absolut intresserade av mig. Jag har tränat flera gånger med A-laget och jag klarat mig bra. Nu vill de se mig i en reservlagsmatch, säger 17-årige Daniel Ålund till FotbollDirekt.se.

Ännu en BP-talang ser därmed ut att vara på gång till en etablerad europeisk klubb, precis som tidigare bland andra Albin Ekdahl (Juventus), John Guidetti (Manchester City) och högaktuelle Philip Haglund som kan vara på gång till Heerenveen.

Nu kan FotbollDirekt.se avslöja att Fulham är seriöst intresserade av Daniel Ålund. En spelare som gått obemärkt förbi här hemma i Sverige men med en stor roll i pojklandslaget och som sedan ett år tillbaka tillhört Feyenoords ungdomsakademi. Tills nu. Flera hundra miljoner kronor i skulder för holländarna gör att den svenske talangen nu är en av många spelare som offras när sågen går för att rädda storklubben från haveri. Därför pustade han ut när efter ett samtal från en av Fulhams talangscouter som meddelade att klubben ville se honom på plats. För tio dagar sedan gjorde han en träningsvecka.
- Jag fick köra flera gånger med A-laget och jag fick efteråt höra att ett etablerat namn som Paul Konchesky berömde mig för tränarna och sade att han ogärna ville möta mig om ett eller ett par år.
- Han menade säkert lite allvar med vad han sade, säger Ålund.

Huvudtränaren Roy Hodgson lär vara informerad, Hodgson som för andra säsongen i rad är på väg att lyckas med en topp-10-placering med Fulham och i förra veckan fick ett tungt erkännande av självaste Sir Alex Ferguson. För att med så futtiga resurser ha gjort Fulham till en trygg Premier League-klubb. Nu kan Daniel Ålund bli en av Sverige-bekantingens framtidsspelare.
- Nu ska jag tillbaka till London om två veckor för att spela en reservlagsmatch. De är helt klart intresserade och vill framförallt se hur jag klarar mig när det blir ett större allvar. Allt är otroligt spännande men samtidigt så är det viktigt att hålla sig lugn, trots att så mycket är på gång.

Men Daniel Ålund sitter inte med prestationsångest och bara väntar på att tiden ska gå. I väntan på ännu en resa till London har han fått chansen att visa upp sig hos La liga-klubben Mallorca. I nästa vecka sätter han sig på nästa flyg.
- Alltså, det känns som att Fulham är förstaalternativet. Å andra sidan har jag alltid drömt om Spanien. Det blir perfekt för mig med Mallorca. Som allra minst får jag i alla fall flera bra träningspass i väntan på reservlagsmatchen med Fulham.

Samtidigt vill han inte utesluta Allsvenskan?

- Nej, det kan jag ju inte göra. Det är klart att det är spännande men som det ser ut i dag så hoppas jag ju mest på Fulham och att det ska lösa sig där.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-28 kl 09:23
Annons
Annons
Annons