Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensk målvakt ratar allsvenskan för MLS

Spel i MLS lockar mer än allsvenskan nästa säsong. Svensk fotboll kan få ännu ett namn i den nordamerikanska fotbollsligan nästa säsong.

Christian Frealdsson, 30-årig målvakt som senaste säsongen spelade i Syrianska. Där har ni namnet på spelaren som funderar på om han ska hoppa på det stora äventyret på andra sidan Atlanten.
- Jag har varit här i några dagar nu och träffat två klubbar, säger Frealdsson till FotbollDirekt.se, utan att gå in på närmare vilka klubbar det rör sig om.

Han inledde den senaste säsongen som förstemålvakt hos Syrianska men fick kliva åt sidan när Jamaicanske landslagsmålvakten Dwyane Miller värvades.
Och Frealdsson är osäker på om han är så sugen på att nöta bänk i allsvenskan.
- Mitt kontrakt gick ut med Syrianska och jag ska träffa dem när jag kommer hem och få se vad dem har för planer. Men jag känner att jag måste tänka på mig själv också. Jag vill spela matcher, säger Frealdsson.

- Jag är 30 år gammal och det här kan vara min enda chans att få prova på proffsspel utomlands. Självklart hade det varit kul att få spela i allsvenskan med Syrianska men det vore helt klart vore ett enormt äventyr att få spela härborta och se hur allting fungerar. Fantastiskt spännande om det skulle bli så.

Men konkurrensen borde väl vara än mer hård och ännu mindre chans till spel i MLS än i allsvenskan och Syrianska?
- Ja. Det kan man ju tycka och det förstår jag också men samtidigt - det här är ett äventyr och de hade inte velat ha hit mig om de inte trott på att jag skulle kunnat ta en plats.

- Men det är klart - man får väga för och nackdelar mot varandra. Får jag en chans härborta tar jag den, det är mer lockande än allsvenskan just nu.

MLS innehåller som bekant flera stora namn med Fredrik Ljungberg, Landon Donovan och David Beckham som några av de största affischnamnen och det har gjort att kvaliteten på ligan är ganska god.
- Folk jag pratat med härborta och som har koll på svensk fotboll också bedömer att de bästa lagen här håller hög allsvensk klass.

- Ligan är ju på frammarsch jättemycket här. Jag var och såg en match med New York Red Bulls, det är dock inte ett av de lag jag har träffat, och det var en fantastisk inramning och bra spel.

Hur länge känner du att du kan vänta innan du måste ha ett besked?
- (skratt) Gärna så snabbt som möjligt förstås men det står inte och faller med det här. Dels vill jag ju kolla vad Syrianska vill och sen vet jag att det finns intresse från ett par andra svenska klubbar

Publicerad 2010-11-16 kl 11:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons