Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson: "Jätteskönt att vara tillbaka"

Anders Svensson spelade 45 minuter när Elfsborg förlorade med 0-3 mot Trelleborg. Svensson fick beröm av både sin egen tränare och motståndartränaren

- Jag tycker Anders såg bra ut, säger tränaren Magnus Haglund till Borås tidning.
- Anders Svensson hade några briljanta passningar och såg riktigt pigg ut, berömde Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg.

Anders själv var också nöjd med inhoppet.
- Fysiskt känns det bra. Jag var spelsugen och det funkade bra med tajmingen. Det tar längre tid att hitta tempot. Jag har ju ändå bara spelat fotboll i en och en halv vecka på de senaste fem månaderna. Men det var frusterande att förlora, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Entusiasmen från Anders sida går inte att ta miste på. Han riktigt bubblar när han berättar om sin återkomst.
- Det var jätteskönt att vara tillbaka och på ett sätt var det också bra att få börja på bänken och hoppa in. Det hade nog varit svårare att starta och sedan hoppa av i halvtid. Då känner man alltid "Äh, jag kan spela vidare ett tag till" och så blir det 60 minuter, 75 minuter. Jag hade nog kunnat spela 60 minuter som det känns nu men det var bra att det bara blev 45. Jag kan nog spela mycket längre i nästa match, säger Svensson.

- Jag fick ett rejält lyft för två veckor sedan när jag kunde träna med boll på allvar. Då var det liksom slut på allt det tråkiga och fick vara med de övriga på övningarna i stället för att gå in och köra testcykel, när övriga gick ut på planen. Det är ju betydligt roligare att spela match än att träna.

I och med Svenssons återkomst ser situationen betydligt ljusare ut för Elfsborg igen. Skadelistan är på väg att minimeras till bara ett namn.
- Både Ishizaki och Wikström är på väg tillbaka. "Ishi" är i full träning vilken dag som helst och Wikström kan börja träna för fullt i nästa vecka. Det gör att det bara är Jari Ilola som är borta en längre tid. Vi har haft otur med skador och det har varit en del smällar under försäsongen också men nu ser det bättre ut.

Det här borde väl ha varit ett bra besked för Lars Lagerbäck inför matchen mot Portugal?
- Oj, oj. Konkurrensen är stenhård nu i landslaget på mittfältet, så vi får se om jag blir uttagen. Jag har som målsättning att komma i så bra form så snart som möjligt. Men jag har en bit kvar. Det känns bra i kroppen och huvudet men jag tänker inte på den matchen i sig, utan mer på att komma tillbaka i så bra form jag kan.

Publicerad 2009-02-18 kl 13:56
Annons
Annons
Annons