Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Svensson mot ny roll i Elfsborg

Anders Svensson kan komma att få en ny roll i Elfsborg.
Den förre landslagsstjärnan vill jobba närmare fotbollen.
- Jag är rätt övertygad om att vi hittar en fotbollsmässig roll för Anders Svensson i IF Elfsborg, säger tränaren Magnus Haglund till Fotbollskanalen.

Det var i ett samtal med den förre förbundskaptenen Tommy Söderberg inför några hundra skolever på en skola i Borås som Anders Svensson uttalade sig om sin nuvarande och framtida roll i Elfsborg. Svensson, som efter sin egen karriär arbetat som konsult på marknadssidan åt klubben, kombinerat med sin roll som tv-expert, skulle gärna jobba närmare fotbollen. Samtidigt passade han på att skicka en skämtsam passning till huvudtränaren Magnus Haglund.

– Min uppfattning är att det läggs för lite tid på de unga spelarna, där skulle jag kunna spela en roll. Vi får se om chefstränaren släpper in mig, jag är högst tveksam, sa Svensson, enligt Borås Tidning.

Magnus Haglund skrattar när han får hör Svenssons uttalande.

- Jag tror att han sa det väldigt mycket med glimten i ögat, säger han till Fotbollskanalen.

Att Anders Svensson vill ha en mer fotbollsorienterad roll i klubben är dock ingen hemlighet och Haglund bekräftar att det är troligt att den förre landslagsmannen kan involveras mer i spelet på plan. Klubben håller på med planeringen för spelare och ledare till säsongen 2017 och Anders Svensson finns med i diskussionen.

- I grund och botten så handlar det om att Anders inte vill jobba på heltid och att han vill styra sin tid. Det innebär att han vill ha någon form av deltidstjänst eller i alla fall i klart mindre utsträckning. Då gör vi så att vi först tittar på A-truppen och på ungdomssidan och sätter alla heltidstjänster först, sedan är det fullt rimligt och möjligt att Anders kommer in i viss mån på något ställe där vi tillsammans med Anders känner att han kan göra mest nytta. Det ser vi som en fin och möjlig resurs att använda oss framöver, säger han och fortsätter:

- Jag är rätt övertygad om att vi hittar en fotbollsmässig roll för Anders Svensson i IF Elfsborg.

Han pratar om att han gärna vill arbeta på ungdomssidan, något du tror skulle passa honom?
- Ja, han har enorm erfarenhet och mycket kunskap. Det tror jag blir jättebra.

Publicerad 2016-11-17 kl 10:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER