Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson om jättetalangen: "Kommer han ens i närheten av Claesson vore det bra"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev till slut Elfsborg som norpade åt sig 18-årige jättetalangen Jesper Karlsson. Elfsborgsprofilen och landslagsveteranen Anders Svensson vill dra ned förväntningarna på anfallaren.
- Kommer han ens i närheten av Viktor Claessons kapacitet vore det bra, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.

Jesper Karlsson gjorde en kanonsäsong i Falkenberg i sin första allsvenska säsong. Med sju mål och två assist lockade 18-åringen till sig klubbar, bland annat självaste Manchester United.

Under fredagen blev han presenterad som Elfsborgsspelare och har skrivit på ett femårskontrakt.

Elfsborgsprofilen och landslagsveteranen Anders Svensson försöker tona ned förhoppningarna på 18-åringen - och lägger förväntningsribban i nivå med en nuvarande Efsborgsspelares.

- Viktor Claesson är förmodligen en av de största talangerna jag har tränat med, kommer han ens i närheten av han kapacitet vore det bra, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.

- Jesper Karlsson är en duktig spelare som verkar vara målmedveten, men det kan ta tid innan en spelare hittar rätt. Man ska nog inte förvänta sig att det har kommit en ny frälsare till Borås. Visst finns det förväntningar men han ska inte behöva känna sådan press, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.

Svensson har saknat fart i Elfsborg – något han tror att Jesper Karlsson kan bidra med till laget.

- I och med hans fart får man in lite egenskaper som man saknat. Så det finns möjligheter för honom att slå sig in i laget och fortsätta utvecklas. Jag tror det är en bra miljö för honom också med många unga spelare i klubben. 

Se Karlssons volleymål från augusti i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-03 kl 13:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons