Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson om värvningen av Albaek: "Ska behålla min plats"

Foto: Scanpix

GÖTEBORG: Mads Albaek är värvad för startelvan men Gustav Svensson kommer inte att frivilligt flytta på sig.
- Jag ska jobba stenhårt för att behålla min plats, säger han till Fotbollskanalen.

Mittfältskuggen Gustav Svensson har likt Sebastian Eriksson varit givna för Jörgen Lennartsson och IFK-tränaren har valt att starta med duon i varje match - så länge de varit friska. På söndag splittras duon när Gustav Svensson är avstängd men med tanke på Mads Albaeks intåg på det centrala mittfältet så kan duon vara splittrad för en längre tid framöver.

- Det är bara bra faktiskt med konkurrens. Bra spelare är alltid välkomna till laget för konkurrensen och att utveckla spelet och göra så vi blir ännu bättre, säger Svensson.

Tänker du inte lite att ”fan, nu kanske han tar min plats”?
- Verkligen inte. Det är för lagets skull man gör det här och man gör vad man kan för laget. Sen tror jag såpass mycket på mig själv att jag hoppas jag kan spela även fast konkurrensen blir hårdare. Sen är det upp till tränaren att bestämma. Tränaren gör det han tycker är bäst för laget, säger Svensson och fortsätter.

- En bra spelare ökar konkurrensen, alla blir bättre och vill visa sig från sin bästa sida för att spela.

Har konkurrensen varit för svag för dig och Sebastian?
- Nej, det tycker jag inte. Tom har varit med och konkurrerat och vi har haft ganska bra konkurrenssituation. Det har ju gått bra för oss som lag och för oss som spelare.

Du släpper inte ifrån dig din plats frivilligt?
- Det kommer jag verkligen inte att göra. Jag ska jobba stenhårt för att göra det bästa jag kan för laget, sen vet man aldrig vad som händer.

Svensson ”slapp” träna under torsdagen efter att ena vaden fortfarande gör ont efter matchen mot Malmö. Hade han inte varit avstängd mot Häcken på söndag så hade han varit med på träningen.

- Det är skönt att få lite extra rehab, att kunna ta det med tanke på att jag är avstängd. Även om det känns sjukt jobbigt att inte kunna vara med på söndag. Sen hade man ju mycket hellre spelat matcher i Europa, det hade vi alla velat göra.

Flera lag i toppen
Sex lag är med i toppen och slåss just nu om SM-guldet. IFK Göteborg leder fortfarande serien om än på målskillnad före Elfsborg och IFK Norrköping som ligger på samma poäng.

- Jag väljer att se det inspirerande. Det blir många stormatcher som betyder väldigt mycket för oss och för allsvenskan överlag. Det är bra för svensk fotboll. Sen hade man gärna haft en ledning med tio poäng men för svensk fotboll är detta bra om man nu kan se det i ett större perspektiv, säger Svensson.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Sebastian Eriksson som avböjt intervju.

Publicerad 2015-08-13 kl 17:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons