Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson opereras - missar EM-kval och Allsvensk premiär

Anders Svensson har drabbats av en svår knäskada. Elfsborgs lagkapten opereras omedelbart och missar både den allsvenska premiären och EM-kvalmatchen mot Moldavien.

- Annars hade det kunnat förvärras så att han hade missat hela säsongen, avslöjar Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad för FotbollDirekt.se.

Nu blir landslagsprofilen borta i minst sex veckor innan en comeback kan bli aktuell. För två veckor sedan fick Anders Svensson ont i knät på träning men utan att ett fel till en början kunde hittas.

De första undersökningarna gav inga besked - men problemen har fortsatt och i går kom svaret efter en magnetröntgen - en illavarslande broskskada har drabbat stjärnan.

Redan i morgon väntar nu operation.
- Efter samråd med läkare så har vi kommit fram till att operation är det bästa. Annars hade skadan kunnat förvärras så att han missat hela säsongen, säger Jan Andblad.

Elfsborg måste nu alltså vara inställda på att Anders Svensson missar inledningen av allsvenskan.

- Det är sex veckor som gäller tills han är helt återställd. Det kan gå fortare också men vi räknar med sex veckor, fortsätter Andblad.

För guldjagande Elfsborg blir det så klart ett hårt slag.
Med ett stora delar ungt lag och många nya spelare skulle Svensson få ett extra stort ansvar som hela allsvenska fotbollens mest rutinerade spelare.

- Det är tråkigt så klart men hade som sagt kunnat bli mycket värre om vi inte opererat. Haglund (Magnus) är införstådd med vad som gäller, avslutar Andblad.

Publicerad 2011-03-03 kl 13:44
Annons
Annons
Annons