POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Svensson sågar Elfsborgs avtal: Förstår spelare som inte går in 100 procent

Skadade spelare får klara sig på en betydligt lägre månadslön än friska. Anders Svensson kritiserar nu Elfsborgs avtal.
- Jag har förståelse för spelare som inte går in till 100 procent i närkamperna, säger han till Borås Tidning.

Borås Tidning rapporterar att Elfsborgs spelare får gå ner i lön om de är skadade. Något som nu drabbat landslagsmittfältaren Anders Svensson.

Kollektivavtalet säger att en spelare får 80 procent av sin lön under den första skademånaden, efter det kan man under den andra och tredje månaden maximalt få ut 40 000 kronor per månad och om man är skadad längre är det försäkringskassan och eventuella egna försäkringar som styr.

- Jag har förståelse för spelare som inte går in till 100 procent i närkamperna, när du sedan inte får en krona i ersättning om du blir skadad. Och den risken är ju väldigt stor, eftersom vi hela tiden går in och offrar våra kroppar. Det är ett stort problem, helt enkelt för dyrt att vara skadad, säger Anders Svensson och får medhåll från lagkamraten Stefan Ishizaki:

- Självklart kan det påverka en spelares tänk. Gå in i en närkamp och bryta ett ben kan kosta mer än det smakar. Men de flesta spelare jag pratat med reagerar mer på situationen som den är.

Anders Svensson kritiserar nu spelarföreningen:
- Jag tycker att spelarföreningen har varit för mesig i förhandlingarna. Och det är klart att klubbarna inte vill ändra något. Får de en spelare skadad kan de använda de pengarna på annat sätt. Ta James Keene till exempel. När han blev skadad kunde Elfsborg lägga hans lön på att plocka hem Joakim Sjöhage, utan att det kostade något extra, säger han till BT.

Han kan också själv relatera till problemet eftersom han själv gått skadad under sin tid i klubben.
- Jag har köpt den bästa försäkring jag kan, men hade ändå tre månaders karens, vilket innebar att jag fick ut 14 000 kronor i månaden i tre månader. Visst, jag klarar mig, men grejen är att vi ändå ska träna och lägga lika mycket tid som alla andra på fotbollen. Att vi ska träna stenhårt för att komma tillbaka och inte få en krona i ersättning för det från klubben.

Publicerad 2009-05-25 kl 13:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå