POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
26v

Svensson ser sig själv i Blåvitt nästa säsong: "Skulle vara om Barça dyker upp"

Foto: Bildbyrån

Det blev en fortsättning i Seattle Sounders, trots tankar på att vända hem till IFK Göteborg.
Men nästa säsong spelar Gustav Svensson med Blåvitt igen.
- Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant, säger mittfältaren till Sportbladet.

Efter den förra säsongen gick Gustav Svenssons kontrakt med Seattle Sounders ut. IFK Göteborg jobbade då för att få hem landslagsmittfältaren.

- De har hört av sig väldigt ofta, framför allt till min agent. De försöker göra allt de kan för att få hem mig och det är jag väldigt smickrad över, att de vill satsa på mig och kanske bygga ett lag runt mig och några andra. Vi får se om det blir till denna säsongen, sa Svensson till Fotbollskanalen då.

Men det blev en förlängning på ett år med Sounders. Nu ser det istället ut att bli en återkomst till Blåvitt till 2020.

Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant. Något som är otroligt svårt att tacka nej till, säger Svensson till Sportbladet.

IFK Göteborgs tuffa läge, både ekonomiskt och sportsligt, var inget som avskräckte Svensson när han tog sitt beslut.

Nej, nej, snarare tvärtom. Det är klart att man vill spela i en klubb som mår bra och har samma målsättningar som en själv. Men samtidigt ser jag det som en utmaning att komma hem och hjälpa till att vända på skutan och få klubben att komma tillbaka till där man var i sina glansdagar och göra den till en storklubb i Sverige igen. Blåvitthjärtat pumpar för att hjälpa klubben tillbaka.

Vidare säger Gustav Svensson att han kan tänka sig att testa rollen som sportchef, likt Andreas Granqvist i Helsingborg.

Det hade varit kul; konkurrera ut ”Granen” både på och utanför planen (skratt). Men jag vet inte hur bra det hade varit för lagen om vi skulle haft en personlig kamp.

Publicerad 2019-02-18 kl 11:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå