POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson sörjer inte Avdic - försvarar försäljningen av skyttekungen

Denni Avdic försvinner från Elfsborg till Werder Bremen.
Men landslagsstjärnan Anders Svensson tycker inte att Avdic behöver ersättas.
- Vi har James Keene, Amadou Jawo och Fredrik Berglund.

Denni Avdics övergång till Werder Bremen är nära - 25 miljoner sägs övergångssumman ligga på. Pengar som gott och väl räcker till en namnkunnig allsvensk ersättare - men stjärnmittfältaren Anders Svensson tycker inte det behövs.

- Klart att 25 miljoner är bra pengar, men jag tycker inte att man ska lägga dem på en ny anfallare. Det finns mycket andra saker man kan göra för de pengarna, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

Elfsborg gjorde 55 mål förra säsongen - Denni Avdic stod för en dryg tredjedel av dessa, 19 stycken. Anders Svensson erkänner att det blir tufft att ersätta målen som försvinner med Avdic, men tror att de som redan finns i laget är kapabla att klara det.

- Vi har James Keene som har gjort det bra i flera år, vi har Amadou Jawo som egentligen är anfallare men som fått spela på andra positioner. Dessutom har vi en ung kille född 1992 (Rickard Yarsuvat) som har öst in mål i reservlaget. Han ser jag som ett nyförvärv.

- Sedan får vi se om Fredrik Berglund fortsätter också, men där har vi tre-fyra killar som kan gå in.

Svensson menar att Elfsborgs anfallsuppsättning är bra som den är - det var snarare Avdics höga klass som höll tillbaka de andra än att de skulle vara för dåliga. Han passar också på att gratulera sin lagkamrat:

- Denni är en jättebra kille som har haft det tufft i några år men bitit ihop och fått betalt för sitt slit. Om det här skulle bli av så är jag bara glad för hans skull, det är jätteroligt.

Publicerad 2011-01-02 kl 14:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå