Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SvFF erkänner Friends-tryck: ”Får vara beredda på förluster i flera år”

Karl-Erik Nilsson vägrade att svara på om avtalet med Lagadère innebar risk för nya förluster.
På förbundsmötet erkände Sune Hellströmer.
- Vi får vara beredda på förluster i flera år, säger förbundets ansvarige för Friends Arena.

I veckan presenterade SvFF en intention att skriva avtal med franska Lagadère som ska ta över driften av Friends Arena från ägarna, där bland annat förbundet ingår. Det betyder dock inte att förlusterna är slut för SvFF, vilket den ansvarige Sune Hellströmer drog på förbundsmötet:
- Vi måste få ner kostnaderna i driftsbolaget och Lagadère är hoppfulla att man ska få lönsamhet inom några år men vi får räkna med att det blir negativa resultat de närmaste åren och ha beredskap för att det tar längre tid, säger Hellströmer.

- Vi har en stabil kontroll över det ska tas om hand av förbundet.

Lagadère tar över driftsbolaget till hundra procent förutsatt att parterna kommer överens och alla tidigare ägare lämnar. Det franska bolaget ska sedan betala en fast hyra och dessutom ska man dela med sig av en eventuell vinst till arenaägarna.

Förbundet är alltså fortsatt ägare till arenan, dels äger man 22,2 procent direkt och sedan har man ett gemensamt bolag med Folksam där försäkringsjätten gått in med 100 miljoner kronor för 11,1 procent. Förbundets tanke är att minska sitt ägande ytterligare.
- Arbetet framöver har en tydlig inriktning på att hitta långsiktiga ägare och anpassa ägandet till förbundets möjligheter, säger Sune Hellströmer.

Folksams hundra miljoner ska användas till 20 miljoner kronor om året för att täcka förluster och det finns inga förbehåll eller krav att köpa tillbaka, enligt Hellströmer som har arenaansvaret från förbundets sida.

Publicerad 2014-03-22 kl 15:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons