POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

SvFF följer utredningen mot Kindberg: "Kan bli föremål för sanktioner, det beror på vad som kommer fram"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses ett inslag om misstankarna mot Daniel Kindberg.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri. SvFF följer utredningen - och kan straff klubben om oegentligheter framkommer.
Då får man ta ställning till om det är individer eller klubbar eller både och som ska bli föremål för sanktioner. Men nu talar jag generellt, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Expressen.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Sedan några dagar tillbaka sitter en annan man häktad för samma brott. ÖP rapporterade under tisdagen att mannen har utretts av Skatteverket för sponsring till Östersunds FK på 4,6 miljoner kronor. Beloppet ska utgöra nästan hela bolagets omsättning.

- Vi är trygga i att klubben inte är inblandad, sa kanslichefen Lasse Landin till Fotbollskanalen under tisdagen.

SvFF följer nu utredningen mot Östersunds ordförande. Förbundet kommer dock inte att själva gräva vidare i ärendet i nuläget.

- Vi vet ju egentligen inte mer än vad som kommit fram i medierna. Vi inväntar det konkreta som inkommer och ser om det ger anledning att initiera en djupare utredning, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Expressen.

Skulle Kindberg straffas kan även ÖFK komma få sanktioner från förbundet.

- I Riksidrottsförbundets stadgar finns det bestämmelser om att personer som verkar inom idrotten kan bli föremål för sanktioner om de har begått ekonomiska oegentligheter. Sedan finns det andra regler där ekonomiska oegentligheter kan få påverkan för klubbar och individer, säger Hübinette.

Nyckelfrågan som måste besvaras innan en eventuell bestraffning betonar Hübinette är om Kindberg eventuella överträdelser haft en direkt påverkan på ÖFK eller om de bara rör honom själv.

Vi har inte ett kollektivt ansvar i våra regler, det beror på vad som kommer fram och vad som kan bevisas. Då får man ta ställning till om det är individer eller klubbar eller både och som ska bli föremål för sanktioner. Men nu talar jag generellt, inte om det här enskilda fallet, för där vet vi för lite.

Publicerad 2018-04-18 kl 11:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå