Sviten bruten - Elfsborg tog sista halmstrået

Helsingborgs svit som obesegrade tog stopp efter 17 matcher. Elfsborg stoppade tillfälligt Helsingborgs guldmarsch genom att vinna med 3-2.

BORÅS. Sveriges två bästa lag inför omgång 26 startade båda matchen i ett högt tempo och mål behövde inte publiken vänta speciellt länge på. Erik Sundin pangade in 1-0 i åttonde minuten efter märkligt agerande av såväl Elfsborgsförsvar som målvakten Jesper Christiansen.
Men det dröjde inte mer än sex minuter innan Niklas Hult ostört kunde nicka in ett perfekt Stefan Ishizaki-inlägg bakom en chanslös Pär Hansson.

Erik Sundin hade även två bästa lägena för fler mål när han först i den 35:e minuten - helt fri med Christiansen - inte fick träff på bollen och den danske målvakten kunde enkelt rädda och sedan två minuter senare återigen sprang sig helt fri men den gången stod Elfsborgskeepern för en fin parad. Erlend Hanstveit stoppade Elfsborgs bästa chans när han räddade David Elms nick på mållinjen.

I andra halvlek rasslade det till på löpande band. Häng med här:
56:e minuten: Anders Svensson gjorde 2-1 då han på sin egen retur - återigen efter inlägg av Ishizaki - språngnickade in 2-1.
61:e minuten: Repliken kom omgående när Mattias Lindström kvitterade från straffpunkten efter att David Elm hade slitit väl mycket i en Helsingborgströja.
68:e minuten: Jon Jönsson sköt en stenhård frispark som via en hoppande Daniel Mobaeck styrdes in bakom en ställd Christiansen.

Matchen avslutades med att den mycket duktige Niklas Hult missade helt öppet mål från bara ett par meter efter att han fintat förbi en utrusande Christiansen. Den här gången spelade det dock ingen roll utan Elfsborg tog det sista halmstrået mot ett allsvenskt guld efter ha satt stopp för Helsingborgs svit på 17 obesegrade matcher.