Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Swärdh stannar i Kalmar: "Jobbar för 2017"

Foto: SCANPIX.

Peter Swärdh stannar i Kalmar FF.
Det bekräftar han nu för Barometern.
- Det finns ett avtal som är klart, säger han till tidningen.

Det blir Peter Swärdh som även 2017 leder Kalmar FF från tränarbänken. Swärdh, som tog laget till en sjätteplats i allsvenskan den här säsongen, bekräftar för Barometern att han har en option i sitt kontrakt och han och klubben ämnar fortsätta även nästkommande säsong.

- Ja, det finns ett avtal som är klart, säger han till tidningen.

Swärdh säger att man redan nu planerar för hur man vill att sammansättningen av spelare och ledare ska se ut 2017. Bland annat behövs platsen som assisterande tränare till Swärdh fyllas då Henrik Rydström tidigare aviserat att han kliver av.

Barometern skriver att namn som Andreas Thomsson och Jörgen Petersson (just nu assisterande i Åtvidaberg respektive huvudtränare i Värnamo) är aktuella för jobbet.

- Det har skrivits om några namn vet jag och för mig är det väldigt kompetenta personer som naturligtvis har olika styrkor. Processen är i gång och vi får låta det ta den tid det tar, säger Swärdh.

Efter söndagens möte med AIK bekräftade sportchefen Thomas-Andersson Borstam att Swärdh skulle fortsätta, och att det varit planen hela tiden.
- Peter har ju ett avtal som löper över tre år. Jag vet inte varför det har blivit som ett missförstånd kring det. Vi har skrivit två plus ett och vi förhåller oss till, men sedan kan man justera det under november månad, sa sportchefen till Fotbollskanalen då.

Peter Swärdh kom till Kalmar FF säsongen 2015 närmast från Åtvidaberg. Desförinnan gjorde han flera säsonger som huvudansvarig i Mjällby.

Publicerad 2016-11-08 kl 13:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER