Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Swärdhs succédrag - tre anfallare

Pär Ericsson och Markus Ekenberg på topp. David Löfquist i en offensiv roll på vänsterkanten. Vilken succé det blev för Mjällby mot Syrianska.
– Det är jävligt skönt, säger Löfquist.

Fyra raka matcher utan förlust och ny vinst i kväll. Mjällbys formkurva pekar spikrakt uppåt och efter segern mot Syrianska med 3-0 ser det bättre och bättre ut i tabellen.

Den 24-årige anfallaren satte 3-0-målet och David Löfquist var som väntat glad efter en ny seger.

– Det är givetvis skönt med tre poäng och att vi tar ett litet kliv upp från bottenträsket, säger han till FotbollDirekt.se.

Anledningen till varför MaIF helt plötsligt har börjat ta poäng igen stavas anfallet. Klubben har plockat in Pär Ericsson från IFK Göteborg, samtidigt som Löfquist och veteranen Markus Ekenberg har börjat leverera.

– Det hårt jobb som gör det. Vi har gått tillbaka till grunderna försvarsmässigt och det har gett utdelning framåt. Sedan är vi i bättre form. Det är liksom hela laget som ligger bakom att det lossat framåt.

I dag testade tränaren Peter Swärdh en ny formation. Ericsson och Ekenberg fick chansen i anfallet, medan Löfquist spelade i en offensiv roll på vänsterkanten. Det skulle visa sig bli ett genidrag.

– Jag spelade mer vänsterytter. Men det är klart att jag var mer offensiv än Pavel (Zavadil). Jag är van vid att spela vänsterkant också, men det är en liten omställning. Det är annorlunda rent konditionsmässigt eftersom det blir en liten annan typ av löpningar, säger Löfquist.

Du fortsätter att göra poäng och verkar vara i riktigt bra form?

– Ja, det känns bra. Det behöver jag inte sticka under stol med. Men jag är beroende av mina lagkompisar och är de bra i form så blir jag det också. Jag är ju en av de som ska producera poäng.

Efter kvällens vinst kan Mjällby andas ut ett tag. Lagets negativa trend är som bortblåst.

– Det är klart att det är jävligt skönt. Vi har gjort fyra bara matcher och vi har fått utdelning och vi ska fortsätta på den vågen vi rider på nu.

Men det är fortfarande inte långt ner till nedflyttningsplatserna.

– Nej, abolsut inte. Det vet vi om och vi tar en match i taget. Vi är absolut inte borta ur bottenträsket, men vi har gett oss en bra position som gör att vi kan ta ytterligare kliv i tabellen. Vi siktar uppåt och vill inte ligga där nere. Det är vi själva som satt oss i skiten och vi som tar oss därifrån.

Martin Petersson

Publicerad 2011-08-13 kl 22:41
Annons
Annons
Annons