Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Swedbank hoppas fortfarande på AIK: Kan bli klart i september

Swedbank Arena står klar nästa höst men ännu är det osäkert om någon allsvensk klubb vill spela där.
- Vi hoppas på AIK, säger arenans kommunikationschef Malin Sparf-Rydberg

Nya nationalarenan norr om Stockholm söker ett klubblag som vill spela där och man har anpassat sig mycket för att AIK ska trivas. En lösning för att undvika att arenan känns tom på vanliga allsvenska matcher är att man täcker över den översta av de tre läktardelarna. På så vis kommer arenan att ha plats för 30 000 åskådare istället för 50 000. Även om siffrorna är långt från exakta.

- Man vet inte hur många det blir förrän man satt ut stolarna. Det var väl på nya Wembley som man hittade 2000 extra platser? Men det är inte sannolikt att det blir färre platser, säger Malin Sparf-Rydberg.

En annan lösning som ska locka Solnalaget att stanna i norrort är kortsidorna kan göras om till ståplats.

- Det blir cirka 7000 ståplatser på varje kortsida om man så vill. Och om det är något bortalag som inte är lika många kan man göra bara en del till ståplats, berättar hon.

Tror du att AIK kommer att välja Swedbank Arena?

- Vi har gjort så mycket vi har kunnat. Och vi har lämnat ett bud som vi tycker är väldigt bra. Jag önskar att det blir klart i september, det är ju bättre om det blir klart snabbt. Men det är upp till AIK nu.

Nya Swedbank Arena väntas stå klar nästa år. Den 14 november 2012 ska landslaget spela sin första landskamp på stadion och anslutning till det ska andra evenemang arrangeras för att inviga arenan. Samtidigt byggs en ytterligare, lite mindre stadion i Globenområdet söder om Stockholm och frågan var AIK ska spela sina matcher efter att Råsunda rivs är ännu inte klar.

Publicerad 2011-08-09 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons