Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Sydafrikansk ''bad boy'' till Helsingborg

Helsingborgs spelarjakt går vidare. Igår anlände den sydafrikanske skandalspelaren Jabu Mahlangu till Sverige för att provspela med den skånska klubben. Mahlangu har spelat ett 20-tal landskamper för Sydafrika och var med i VM 2002.

De kallar honom ''Shuffle'' efter hans yviga spelstil och förmåga att vända bort försvarare. Jabu Mahlangu, tidigare Jabu Pule, är storkändis i Sydafrika. Han var en av nationens mest lovande spelare under tidigt 2000-tal och blev proffs i Österrike. Men mest känd är han för skandalerna.

Det sägs att Sydafrikas president Thabo Mbeki har bett honom att skärpa till sig. Under sin korta karriär har 27-årige Mahlangu hunnit byta namn (tidigare hette han Pule), sluta med fotboll, släppa en CD-skiva, misslyckas med artistkarriären och återuppta fotbollen igen.
Just nu står han klubblös, fri att värva.
- Vi har fått kontakt med honom via vår akademi därnere. Vi får se hur det går, säger Helsingborgs tränare Bo Nilsson till FotbollDirekt.se.

Akademin heter Stars of Africa. Det är där Mahlangu har tränat sen hans senaste klubb Orlando Pirates bröt kontraktet förra året. Det är inte första klubben som Mahlangu får lämna. Sydafrikanen var proffs i åtta månader hos österrikiska SV Mattersburg innan han skickades hem. Han ska också ha sparkats från storklubben SuperSport United efter att han missat ett flertal träningar.

Mahlungu skulle varit med på Helsingborgs träningsläger under sommaruppehållet, men fick avstå. Fysiken var för dålig, säger akademins tränare Farouk Khan till hemsidan Kickoff.com. Nu har sydafrikanen legat i hårdträning och kommer alltså att träna med Helsingborg så länge som klubben vill ha honom.
- Jag vill spela fotboll. Jag är i form och redo för spel i Sverige, säger Mahlangu själv till Kickoff.com.

Publicerad 2008-06-24 kl 18:20
Annons
Annons
Annons