Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Syrianska har apor på läktarna”

Syrianska besegrade Ängelholm i det allsvenska kvalet. Nu rasar ÄFF:s ordförande över hur det gick till på läktaren.
– De spottade mig i ansiktet och skrek könsord, säger Mats Karlsson.

För två veckor sedan besegrade Syrianska Ängelholm i det allsvenska kvalet med 3-1 (totalt 4-3). Nu kommer svidande kritik från en rasande ÄFF-ordförande. Inte över resultatet - utan över Syrianska-supportrarnas uppförande på läktaren.

– Jag satt på läktaren, bakom vårt bås. 400-500 personer springer ner, spottar mig i ansiktet, skriker könsord. De sparkar på vårt spelarbås men deras vakter gör ingenting. Det som hände i spelargången (en person började slåss mitt i den mixade zonen) var en piss i Mississippi jämfört med det här, säger Mats Karlsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är apor på läktaren – jag står för det. De här figurerna kastade grejer över oss hela matchen och tankarna började rulla i skallen: ”ska man komma levande härifrån?” Det är en sån skandal. Jag är inte rasist och det handlar inte om att vi stod näst på tur att nå allsvenskan, men så här får det bara inte gå till.

Nu vill Karlsson förbjuda allsvensk fotboll i Södertälje. En åtgärd han hävdar att flera allsvenska klubbar står bakom. Men Syrianskas ordförande Andreas Temiz ger inte mycket för kritiken. Han anser att Syrianska skött sitt arrangemang enligt konstens alla regler, och påpekar att ingen utöver Karlsson tagit till några kraftuttryck eller rop på repressalier i matchens efterdyningar.

- Vi hade matchdelegater, matchfunktionärer, folk från förbundet och domarteam som kunde uppmärksamma det. Varför har bara ordföranden för det förlorande laget upptäckt det? Det säger en del. Han får gärna komma med något bättre, säger Temiz.

Mats Karlsson hävdar att domaren för dagen "fattade horribla beslut" på grund av psykningar, och rädsla för att fans skulle "slå sönder hans bil" om inte SFC kvalificerade sig för allsvenskan. Den synpunkten viftar Andreas Temiz bort.

- Han (Karlsson) vet inte hur det funkar när domaren kommer till en allsvensk arena. De kör inte ens sina bilar, våra funktionärer hämtar dem. Domarna är inte mer än människor, ibland gör de rätt ibland gör de fel. Vi har också haft mycket domslut mot oss under säsongen.

Publicerad 2011-11-13 kl 14:55
Annons
Annons
Annons