Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianska i bryderier kring Omotoyossi

Razak Omotoyossi kan lämna Syrianska för egyptiska Zamalek - trots allt. Syrianska funderar återigen på att acceptera storklubbens bud: "Vi väger sportsligt mot ekonomiskt".

- Vi har kontakt med Zamalek igen. Men det är upp till oss, vi måste fundera på vad som är bäst för klubben i det här läget, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till FotbollDirekt.se.

Enorma skadeproblem och bottenstrid i allsvenskan - då tog Syrianska in Razak Omotoyossi som en frälsare för att rädda kontraktet.
Men nyförvärvet hann bara spela en match innan egyptiska storklubben Zamalek kom med ett bud. Syrianska övervägde erbjudandet, men bestämde sig för att tacka nej. Men Zamalek-historien var inte över.

Nu uppges Omotoyossi vara på väg att lämna trots allt. Han har redan gjort klart med sitt personliga kontrakt och går till Kairo-klubben efter nyår hur som helst.

Därför funderar nu Syrianska på om de ska släppa Omotoyossi och ta in en betydande övergångssumma - enligt flera uppgifter 1,3 miljoner kronor - för en spelare som ändå är på korttidskontrakt.

- Vi måste fundera på det här ett tag till, vi kan inte ge något besked än. Vi ser Razak som en viktig spelare inför slutskedet så det är inte helt lätt.

Tackar Syrianska ja till Zamaleks erbjudande skulle Omotoyossi lämna vid månadsskiftet. Därmed skulle han hinna spela fyra matcher till i allsvenskan, bland annat i bottenmötena mot Djurgården och Halmstad.  

- Det är det vi funderar på. Han hinner spela flera matcher till i så fall, men det viktigaste för oss är ju att klara oss kvar. Skulle vi hamna i ett allsvenskt kval så behöver vi alla krafter vi kan få, klarar vi allsvenska kontraktet utan kval är det en annan femma.  

Omotoyossi uppgav själv att han måste lämna klubben senast i månadsskiftet september-oktober för att kunna vara spelklar för Zamalek i januari. Enligt Andreas Temiz stämmer det inte.

- Han kan spela med oss säsongen ut och ändå vara spelklar till januari. Men de vill ha ner honom så fort som möjligt.

- Alla vet förutsättningarna och Razak är professionell. Han kommer att acceptera vad vi än väljer att göra.

 

Publicerad 2011-09-14 kl 12:56
Annons
Annons
Annons