POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Syrianska i medvind: "Börjar likna något nu"

INFÖR GAIS-SYRIANSKA:

Rekordtung inledning för Syrianska - fortfarande ingen seger på planen. Men efter 0-0 mot mästarna och positiv dom efter AIK är det uppåt hos nykomlingen: "Vi hoppas på en boost".

GAIS

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Wanderson, Alvaro Santos.

Skador/avstängningar:
Richard Spong, Mohammed Abdulrahman

Han är formstarkast:
Mervan Celik. Urläckert mål i derbyt senast och initiativrik överhuvudtaget på sin vänsterkant. Celik går mot det stora genombrottet i år.  
Gais-citat:

– Vi ska gå ut och vinna och jag tycker det ska bli en rolig match. Jag har inte jättekoll på dem och har inte sett dem spela, men spelar vi som vi gjort så kommer det att gå bra, säger Johan Mårtensson till klubbens hemsida.

- Jag såg dem i Superettan och de är ett lag med mycket boll och de försöker spela på marken. Men i år har jag inte sett dem så mycket.

- Peter Ijeh är ju bra och rutinerad. De har en hel del bra spelare såsom Barsom (Abgar) och Arneng (Johan). Klart att det är ett bra lag med bra och rutinerade spelare som spelat i andra bra lag.

- Vi vinner med 2-0 och tar en stabil och säker seger!

Mårtensson tror på mål för egen del också, men inte bägge:

- Nja, bara ett, jag tror att Mervan (Celik) gör det andra!

SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller - Isa Demir, Omar Jawo, Ivan Ristic, David Durmaz - Johan Arneng, Rabi Elia - Sharbel Touma, Dinko Felic, Yussuf Saleh - Peter Ijeh

Skador/avstängningar:
Robert Massi, Besim Kunic, Suleyman Sleyman, Abgar Barsom (s)

Han är formstarkast:
Johan Arneng. Helt annan tyngd och balans på Syrianskas mittfält nu när Arneng kan spela. Har redan visat så viktig han blir i ett Syrianska som får inrikta sig på att klara allsvenska kontraktet.

Syrianska-citat:

- Jag hoppas verkligen att domen efter AIK-matchen kan bli en boost, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

- Men det är på planen vi ska vinna, vi går för tre poäng, vi måste börja ta poäng nu, det är bara så. Vi borde ha vunnit mot Malmö och jag hoppas vi fortsätta så som vi gjorde i den matchen.

- Jag har noll erfarenhet av Gais, men det är klart att vi har stor respekt för dem. Ett etablerat allsvenskt lag med stark offensiv.

- Klart att det betyder mycket för oss att Arneng är tillbaka. Det börjar likna något nu, vi har Arneng tillbaka, Ristic... skadeläget lättar och vi hoppas att det börjar lätta poängmässigt också.  

- Däremot spelar inte Abgar (Barsom) idag, han har lite problem med knäet och då är det bäst att inte ta några risker.

Publicerad 2011-05-15 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå