Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Syrianska kan bli ett nytt Mjällby"

Mjällby har gjort stor succé i allsvenskan som nykomling. Nästa säsong tror fotbollskanalens expert Anders Andersson att Syrianska kan göra något liknande.

- Jag tror både Syrianska och IFK Norrköping har chans att etablera sig i allsvenskan, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

De senaste två säsongerna har allsvenskans nykomlingar slagit folk med häpnad. 2009 var det Häcken. 2010 har det varit Mjällby. 2011 kan det mycket väl bli Syrianska.
- Jag ser många paralleller mellan Mjällby och Syrianska. Mjällby har haft Asper, "Bagarn" Rosengren och Marcus Ekenberg. Mjällby tog hem en Mjällbyson i Tobias Grahn och ung hungrig Mostapha El-Kabir som varit en succé. Väldigt skickligt och imponerande gjort av Mjällby.

- I Syrianska har det varit liknande med Abgar Barsom, Dwayne Miller och Peter Ijeh. Och nu kan de få in extra spets med Sharbel Touma och Louay Chanko. Det gör det mycket intressant.

Finns inte risken att det kan ha gått för snabbt för Syrianska?
- Jo, det är klart att den risken finns men det finns en speciell klubbkänsla och en glädje och vänlighet i föreningen. Man känner sig mycket välkommen, även som utomstående och om man bara ska dit och jobba med en match, säger Andersson, som i egenskap av Superetta-expert på TV4 Sport haft mycket att göra med Södertäljelaget.

- Det finns en så stark identitet i föreningen. Om du pratar med Abgar Barsom eller Suleyman Sleyman så märker man av det. Det är otroligt kloka spelare som har mycket hjärta i föreningen och så mycket status att folk ser upp och lyssnar till dem. Har man så kloka ledartyper i ett lag, så har man en otrolig fördel.

Andersson tror också att Norrköping kan etablera sig på allvar i allsvenskan kommande säsong.
- Norrköping är en gammal storklubb och det skulle kunna gå och locka till sig några etablerade namn. Lägg därtill att man haft tre-fyra 20-åringar som spelat ganska mycket i år. De har folk underifrån som kan fylla på. Men det krävs ett eller två namn för att det ska bli riktigt bra.

- Sedan känns det som om Norrköping har lärt sig av misstagen från förra gången när laget var uppe rent organisationsmässigt. Plus att man tidigt på säsongen gick ut och förklarade för de normalt så otåliga supportrarna att den här säsongen skulle man satsa lite försiktigare och fick också förståelse för det.
Anders Andersson menar också att så som årets säsong i superettan såg ut, så ökar förutsättningarna för lagen från superettan att etablera sig i den högsta serien.
- Det var så hård konkurrens i superettan den här säsongen att man var tvungen att spela riktigt riktigt bra för att gå upp. Konkurrensen var hårdare än på många år och därför tror jag att både Norrköping och Syrianska har bra chans att bli etablerade i allsvenskan.

Så dagens lag i allsvenskan får se upp nästa säsong för att inte ramla ur?
- Javisst är det så.

Publicerad 2010-10-27 kl 11:20
Annons
Annons
Annons