Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Syrianska klart bästa laget"

Två omgångar återstår av Superettan. Tre lag slåss om de två direktplatserna och det är hård strid också om kvalplatsen. FotbollDirekt har stämt av läget med en av seriens stora profiler, tidigare AIK-försvararen Thomas Lagerlöf, som har klart för sig hur allting slutar.

- Den känsla jag har är att Syrianska är det bästa laget. De klarar sig definitivt till allsvenskan, säger tidigare AIK-försvararen Thomas Lagerlöf, numera tränare i Väsby, till FotbollDirekt.se.

Toppstriden av Superettan har snurrat på en längre tid och IFK Norrköping har länge sett klara ut. Men det stora försprånget som laget hade ett tag har nästan helt och hållit ätits in.
- Och det kan bli just det som fäller Norrköping att de sett sig själva som klara och det infaller en nervositet här och var. Lagen under dem har fortfarande allt att vinna, säger Lagerlöf.

Men han skyndar sig snabbt att tillägga:
- Men jag tror dem ska kunna reda ut det trots allt och ta en av de två platserna.

Syrianska är annars det lag som Lagerlöf tror mest på när två omgångar återstår.
- De var nära att nå kval redan förra säsongen och kan nu ta ett steg till. Enligt min uppfattning är Syrianska det svåraste laget vi har mött den här säsongen.

Vad är det som gör laget så svårspelat?
- De har en rutin blandad med spetskvalitet. Spelare som Ijeh och Barsom har tillfört rutinen och sedan har de en duktig målvakt i Dwyane Miller.

- Syrianska har gjort en långsiktig satsning och behållit de spelare de velat behålla och sedan spetsat truppen ytterligare.

Håller Syrianska i alllsvenskan redan nu?

- Ja, det tror jag nog. De har ett lag med väldigt mycket rutin. Och min känsla är att de skulle nog fixa allsvenskan redan idag.

När det gäller kvalplatsen är det tre lag det står emellan - eller två rättare sagt. Assyriska har fortfarande en teoretisk chans att plocka in de poäng och den målskilland som saknas mot GIF Sundsvall men får ändå ses som chanslöst i realiteten. I stället står det mellan GIF Sundsvall och Landskrona om kvalplatsen och där är det fördel Giffarna med fyra poäng till godo på skåningarna.
- Giffarna fixar nog det där den här gången. De föll på målsnöret förra året och har också flera gamla Väsbyspelare i laget.

Publicerad 2010-10-12 kl 14:42
Annons
Annons
Annons