Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianska utvärderar skadehelvetet - värvar ungt?

Kvar i allsvenskan med ett nödrop - Syrianskas första säsong i högsta serien förstördes av skador. Nu ska Södertäljeklubben utvärdera hur det kunde hända.

- Det har varit extremt många skador och vi måste utvärdera det. Vi måste ta lärdom av det år som varit, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till FotbollDirekt.se.    

Syrianska fick inför säsongen mycket beröm för kloka värvningar. Erfarna spelare som Sharbel Touma och Johan Arneng plockades in för att stärka den orutinerade truppen inför allsvenskan - men nämnda spelare har, liksom mängder av andra, gått skadade under säsongen. Många har lagt fram skadehelvetet som en förklaring till den låga tabellplaceringen för nykomlingen, som såg att stå väl rustad inför debutsäsongen.
Syrianska ska nu se över hur det kunde bli så fullsatt i sjukstugan.
- Det är klart att det inte varit normalt, och det kan ha flera förklaringar, säger Andreas Temiz.

- Det ska vi se över nu, om vi kunde göra något annorlunda. Kanske behöver vi förstärka på läkarsidan, arbeta annorlunda för att förebygga skador?

En förklaring till de många skadorna kan vara underlaget på Södertälje Arena. Planen delas av Syrianska och Assyriska och såväl senior som ungdomslag tränar och spelar där. Nu är konstgräset rejält slitet.
- Där hoppas vi få lägga nytt och mjukare gräs, så det kan underlätta till nästa säsong. Konstgräset vi har nu får enormt mycket stryk och det är inte bra att spela där ur ett skadeperspektiv.

En ytterligare förklaring kan ligga i att Syrianska har en relativt ålderstigen trupp. Flera av de som gått skadade har varit äldre; som Arneng, Touma, Barsom och Sleyman.  
- Det kanske ligger något i det också. Det är något vi får ta i beräkning när vi värvar till nästa säsong också, att titta på ålder och benägenhet till skador.

Publicerad 2011-11-01 kl 18:56
Annons
Annons
Annons