Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianska: "Vi är inte chockade"

Bara två matcher från allsvenskt spel. Syrianska är på väg att göra någonting riktigt stort. Men ordföranden Andreas Temiz står med båda fötterna på jorden.

- Vi sade tidigare att vi inom 3-4 år skulle ta klivet upp i allsvenskan. Nu håller vi på att klara av det redan andra året. Men chockade är vi inte. Vi gick bara aldrig ut i media och sade att vi hade möjlighet att klara det redan nu, säger Andreas Temiz till FotbollDirekt.se.

När Norrköping känner att det behövs 5-6 spelare för att ta klivet upp och etablera sig i allsvenskan är tongångarna något annorlunda i Syrianska.
- Vi har redan ett bra lag. Sedan är det klart att vi såklart behöver förstärka men exakt hur vi ska göra det, behåller vi för oss själva.

- Men när det gäller organisationen behöver vi anställa 2-3 personer till om vi tar klivet upp, säger Temiz.

Han är dock mån om att inte ta ut någonting i förskott. Vis av fjolårets lilla misslyckande, där laget var på väg att säkra en kvalplats men där antagonisten Assyriska knep den i stället.
- Säsongen är inte slut än. Vi har två matcher kvar att spela. Hittills är säsongen bra men skulle vi inte vinna de två återstående matcherna är den inte bra.

Syrianska har många fina namn i sin trupp som Peter Ijeh, Abgar Barsom och Suleyman Sleyman. Och icke att förglömma Jamaicas landslagsmålvakt Dwayne Miller.
Men Temiz vill ändå framhålla några andra.
- Vi får inte glömma bort alla unga spelare vi har i truppen och som har gjort det riktigt bra.

- Men givetvis har Abgar varit ett viktigt tillskott. Självklart har det betytt mycket för våra ungdomar att han är med och spelar. De ser upp till honom.

Och ett avancemang skulle kunna rädda kvar många talanger hos Syrianska som kanske skulle ha sökt sig till andra och större klubbar för få prova på spel i allsvenskan.
- Vi ser oss fortfarande som en liten klubb men får de chansen att spela i allsvenskan tror jag de stannar. De känner också till närmiljön och allt runt om.

- För alla syrianer skulle det betyda oerhört mycket om vi gick upp. Och även för Södertälje som stad. Vi känner en stolthet för klubben och för staden.

Men genast hejdar sig Temiz och vill fortsätta ligga klädsamt lågt och vara försiktig med att sväva iväg kring allsvenskt spel nästa säsong.
- Oavsett vad vi säger nu - vi tar en match i taget.

Publicerad 2010-10-07 kl 16:28
Annons
Annons
Annons