POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/SYRIANSKA

TV: Här åker Syrianska ur allsvenskan - torsk mot BP

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Syrianska får vinka adjö till allsvenskan.

Det blev förlust mot BP och därmed åker Södertäljeklubben ur högsta serien.

Hoppet var redan ute. Efter 20:e raka matchen utan vinst är nu Syrianska även officiellt ett superettanlag nästa säsong.

- Det finns liksom bara inte, men man får inse saker i livet och göra det bästa av det, säger Syrianskamittfältaren Sharbel Touma efter 1—2 mot Brommapojkarna.

Syrianska behövde tre poäng mot BP — det blev noll.

Det var istället Brommapojkarna, som behöver poäng för att hålla sig ovanför streckstriden, som inledde målskyttet med en straff.

Mauricio Albornoz placerade kyligt bollen till höger samtidigt som Dejan Garaca slängde sig åt vänster — lite typiskt för Syrianskas säsong där allt har gått åt fel håll.

Lagets tunna trupp drabbades tidigt av skador på tongivande spelare och med en sargad ekonomi har man inte kunnat värva spetsspelare varken inför eller under säsongen.

"Inte räckt till"

Att alla utom kanslisten, spelarna och tränarna jobbar ideellt håller helt enkelt inte.

- Det går kanske ett eller två år men tre eller fyra år är omöjligt. Man måste inse att det finns en sanning. Vi har verkligen försökt men vi har inte räckt till, konstaterar Syrianskatränaren Özcan Melkemichel.

BP-tränaren Roberth Björknesjö, som också har en tajt budget, håller med:

- Syrianska har gjort det fantastiskt. Men så här är det för oss småklubbar i allsvenskan. Det är som att spela i två olika ligor, säger BP-tränaren som lättad såg sitt lag vinna med 2—1.

Frågan är hur Syrianska kommer hantera degraderingen.

Många frågetecken

14 kontrakt går ut och även om ett dussin spelare, bland andra Louay Chanko och Sharbel Touma, har längre kontrakt så är det oklart vilka som verkligen stannar och om tränaren Melkemichel blir kvar.

- Det finns roliga matcher i superettan också men ska jag vara riktigt ärlig så är det ingen serie jag vill spela i. Jag har inget emot att hjälpa Syrianska men det vore roligare spela i allsvenskan nästa år, säger Touma.

Ordföranden Hobil Varli vill satsa på snabb återkomst:

- Jag hoppas och tror att vi kan ta oss upp om ett år igen. Jag ser inga svårigheter och vi har en bra grund att stå på i alla fall.

Har ni ekonomi för det?

- Det har vi inte, men vi får hitta billiga spelare och bygga laget med de spelare vi har i dag. Jag tror att det räcker, säger Varli.

Men både Touma och Melkemichel vill gå en annan väg och stärka organisationen och ekonomin först och satsa på allsvenskan sedan, säger Syrianskamanagern:

- Den dagen man kommer upp igen ska man vara tillräckligt stark och ta med sig erfarenheterna från de här åren och bygga vidare på det.

Publicerad 2013-09-28 kl 17:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå