TV: Syrianskas nya mardröm - krossat av Häcken

Syrianska

En oavgjord och tre förluster. Bortaspelet har haltat för Häcken men på säsongens femte försök kom äntligen en bortaseger. Inte helt oväntat mot Syrianska, 3-0.
-Vi har kanske inte haft de lättaste bortamatcherna heller. Nu tar vi tre poäng, vi behövde dem och det känns skönt att vinna igen, konstaterar Moestafa El Kabir.

Att bortanollan skulle spräckas mot just Syrianska kom inte som någon jätteskräll då Häcken har varit rena mardrömmen för Södertäljelaget.
Gästerna kom till Södertälje Arena med fyra segrar av fyra möjliga och en målskillnad på 16-3 på Syrianska inför lagens femte allsvenska möte.
Att spelmotorn Sharbel Touma saknades på grund av lårskada samtidigt som mittfältsdirigenten Louay Chanko var avstängd på grund av för många varningar gjorde inte läget bättre för Syrianska. Men att Häcken skulle ha någon mental fördel av tidigare möten stämmer inte, säger El Kabir.
-Vi sade ingenting om det utan vi sade att vi kör vårt spel, vilket inte funkade i första halvlek fast vi fick några bra lägen, sedan gör vi det bra i andra halvlek och då vinner man, säger skyttekungen.

Men helt lätt gick det inte.
Syrianska spelade piggt och öste i vanlig ordning på med målchanser medan Häckenspelarna - med El Kabir som det lysande undantaget - såg allmänt bleka ut i första halvlek.
Typexemplen var när El Kabir kom i två frilägen och tvingade Syrianskamålvakten till farliga returer båda gångerna, men ingen var där och högg på dem.
-Så är det, jag var väl den mest anfallsinställda spelare på planen då, men vi gör det bättre i andra halvlek där vi får påfyllning i boxen och skapar bra chanser. Där tar vi tre poäng.
Det var först när El Kabir fälldes i straffområdet och Häcken fick en straff efter dryga timmen spelad, som Martin Ericsson kunde spräcka målnollan i matchen.
-Det var en bra straff, inget att klaga på. Jag lovade honom en assist och jag får räkna det som en assist, skämtar El Kabir, som fyllde på med sitt åttonde mål för säsongen.
Syrianskas Rabi Elia var besviken:
-Vi förlorar med 3-0 och det tycker jag inte är rättvist. Vi har första halvlek och många bra chanser, hade vi bara fortsatt så i andra så hade vi tagit det men det verkar som att vi inte orkar just nu. Det är svårt och bara dystra miner.
Publicerad 2013-05-23 kl 21:05