POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Syrianskas "starke man" lämnar sin post

Tungt bottentippade, men Syrianska har etablerat sig i allsvenskan. Då kliver ordföranden Andreas Temiz - som tagit namn som Peter Ijeh och Sharbel Touma till klubben - av sin post.
- Det finns ingen tvekan, säger Temiz.

Andreas Temiz har varit verksam i Syrianska sedan 80-talet och som ordförande i omgångar – nu sedan 2007 då Södertäljeklubben tagit sig från division 1 till allsvenskan, och under den tiden värvat spelare som Peter Ijeh, Johan Arneng och Sharbel Touma till klubben. Men nu lämnar han sin post.

På söndag hålls ett extra årsmöte där en ny styrelse ska väljas och med det ska en ersättare till Temiz plockas fram.

- Det finns ingen tvekan, jag sa redan innan den här säsongen att detta blir mitt sista år som ordförande i Syrianska och jag kommer inte ändra mig, säger Temiz till FotbollDirekt.se.

- Jag har gått in i det här med själ och hjärta men arbetet är väldigt tufft tidsmässigt, det stjäl en hel del från jobb och familj. Jag brinner fortfarande för Syrianska och kommer fortsätta med glädje lägga ner tid på klubben. Men det blir inte som ordförande. Jag kommer bland annat ingå i en nybildad sektion som ska se över hur vi kan utveckla klubben sportsligt och ekonomiskt. Så jag blir ju kvar i Syrianska ändå.

Du har fått väldig stöttning, har det gjort det svårare att kliva av?

- Det har varit fantastiskt, varma sympatier från alla håll, både i Sverige och utlandet. Det känns hedrande och jag är enormt tacksam för det. Men nej, jag känner att det är rätt tid att lämna över till någon annan. Det finns mycket kompetens i klubben och jag är trygg med att den nye ordföranden – vem det nu blir – blir en person som gör ett fullgott jobb

Vad är du mest stolt över sedan du tog över?

- Att vi gått emot experternas tips och lyckats etablera oss i allsvenskan. Vi var dödsdömda av alla inför den här säsongen men lyckades hålla oss kvar utan kval och jag känner att klubben är på rätt väg nu.

Publicerad 2012-11-27 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå