Tahirovic hade lekstuga: "Gör ett mycket bra jobb"

Emra Tahirovic visade i 4-1-segern över Kristinstad att han vill ha en plats i startelvan. Anfallaren blev tvåmålsskytt när Örebro SK avancerade i svenska cupen.

Redan efter 24 sekunder satte Tahirovic 1-0. En kvart senare mötte han en boll vid straffpunkten och skickade in sitt andra mål för dagen. Målskörden borde inte ha slutat där.
- Han var väldigt aktiv och kunde ha gjort fler mål med lite tur. Emra gör ett bra jobb för hela laget, även defensivt, säger Örebros tränare Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

Närkingarna kom till Kristianstad med ett rent reservlag. Inte någon av startspelarna från mötet med Kalmar FF fick börja mot division 1-laget. Nu gjorde inte det något när ÖSK gjorde processen kort med Kristianstad. Efter paus utökade Kristoffer Näfver på till 3-0. Samme Näfver punkterade också matchen i sista minuten.

- Hela laget skötte sig mycket bra. Det här brukar vara svåra matcher, men vi gick ut med helt rätt inställning.

Och laguttagningen såg ut att vara rätt. - Absolut, vi tog ut det bästa laget efter träningen igår. Jag är säker på att de här killarna gjorde det bättre än vad de som spelade mot Helsingborg och Kalmar hade gjort, berömmer Boström.

Publicerad 2009-04-25 kl 17:00